Στις 22 Δεκεμβρίου θα αποφασιστεί αν θα παραμείνει στη φυλακή η Εύα Καϊλή

Αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου παίρνει σύμφωνα με το βελγικό RTL η λήψη της απόφασης του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες για το αν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή θα παραμείνει προφυλακισμένη ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της.

Η διαδικασία για τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους ολοκληρώθηκε κεκλεισμένων των θυρών υπό άκρα μυστικότητα και οι κατηγορούμενοι φυγαδεύτηκαν από την πίσω πόρτα του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι επισήμως οι Ελληνικές Δικαστικές Αρχές δεν έχουν καν λάβει γνώση των αδικημάτων, για τα οποία κατηγορείται η Εύα Καϊλή.

Επιπλέον, ακόμη δεν έχει υποβληθεί αίτηση αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων της Εύας ΚαΊλή, τα οποία έχει δεσμεύσει ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, όπως προαναγγέλλει ο έλληνας συνήγορος της ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Related Posts