Παπαδημούλης: Να καταθέσουν στο φως της ημέρας Δημητριάδης, Λαβράνος, Μπίτζιος όπως στο Ευρωκοινοβούλιο

«Ιστορικό ατύχημα για τη χώρα» χαρακτήρισε την πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή «με πληθωρισμό, με φτώχεια, με πόλεμο στη γειτονιά μας και με γείτονα τον Ερντογάν» ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας.

Όπως είπε, «ο κ. Μητσοτάκης έχει τεράστιο θράσος για να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τοξικότητα όταν στην ίδια ομιλία χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα συνοδοιπόρο του Ερντογάν». «Αυτό είναι το τοξικό, διότι ενώ θα έπρεπε να είμαστε όλοι ενωμένοι, ενώ ξέρει ο κ. Μηστοτάκης πως ο Αλ. Τσίπρας έδωσε ως πρωθυπουργός τις απαντήσεις που πρέπει στον Ερντογάν και ότι κρατάμε πολύ υπεύθυνη στάση απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας, τόλμησε να ξεστομίσει κάτι τέτοιο», επισήμανε.

Ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός εγκέφαλος του σκανδάλου των υποκλοπών που κάνει ζημιά στη χώρα και δυστυχώς είχε το θράσος να εμφανίζεται ως θύμα, ενώ είναι θύτης». «Θα ένιωθα θλίψη αν δεν ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας, αλλά τώρα νιώθω θυμό για το θράσος του και θλίψη για την κατάντια του», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Δίπλα στα πάρτι των  γαλάζιων ακρίδων σε βάρος του δημόσιου χρήματος, στις απευθείας αναθέσεις και στους Πάτσηδες έχουμε και το σκάνδαλο των υποκλοπών. Αυτό δεν είναι μόνο οπισθοδρόμηση, αλλά μας κάνει ζημιά μέχρι και στην επενδυτική μας προσπάθεια ως χώρα στην οποία κανείς δεν θα θέλει να επενδύσει, όταν υπάρχει ένα κέντρο παρακολουθήσεων παρακρατικού τύπου με καρδιά το Μαξίμου».

«Φυσικά θέλει τεράστιο θράσος και κυνισμό, και τεράστια αποθέματα ψεύδους να ισχυρίζεται κανείς ότι αυτά συμβαίνουν παντού. Δεν υπάρχει χώρα στην ΕΕ που να παρακολουθούνται ο αρχηγός του τρίτου κόμματος, το μισό υπουργικό συμβούλιο, στελέχη της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες και να μην στάζει η ουρά του γαϊδάρου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει τώρα να δώσει εντολή να δοθούν τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Και τώρα που αποφάσισε η Βουλή, παρά την αντίδραση της ΝΔ, να κληθούν οι Δημητριάδης και Λαβράνος και Μπίτζιος, να δεχθεί η κυβέρνηση να καταθέσουν στο φως της ημέρας όπως γίνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», επισήμανε ο Δημ. Παπαδημούλης.

«Ευτυχώς στις Βρυξέλλες δεν έχουμε πλειοψηφία της ΝΔ να κουκουλώνει το σκάνδαλο, ούτε διορισμένη δικαιοσύνη να πετάει την μπάλα στην εξέδρα και να καθυστερεί όπως κάνει ο κ. Ντογιάκος, δίνοντας απλώς εντολές για προκαταρκτικές έρευνες, χωρίς να παίρνει την υπόθεση στα χέρια του. Το σχέδιο πορίσματος της εξεταστικής του Ε/Κ δόθηκε από την εισηγήτρια της PEGA στην επιτροπή και είναι κόλαφος για τον κ. Μητσοτάκη. Εκτιμώ ότι θα εγκριθεί χωρίς ουσιαστικές αλλαγές και από την εξεταστική επιτροπή του Ε/Κ και την Ολομέλεια, όσες πιέσεις κι αν ασκεί το μητσοτακέικο», σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογραμμίζοντας: «Περιμένω να μην περιμένουμε από τους ξένους να μας ανοίξουν τα μάτια. Περιμένω από τη δικαιοσύνη και έντιμους ανθρώπους στη ΝΔ να ορθώσουν ανάστημα. Σήμερα ήταν η κα Όλγα Κεφαλογιάννη. Θα περίμενα και από τον Δένδια να κάνει το ίδιο γιατί ελλοχεύουν εθνικοί κίνδυνοι στο ενδεχόμενο να παρακολουθείται το τηλέφωνο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών. Πρέπει να ζητήσει και αυτός εξηγήσεις, και το μισό υπουργικό και ένα μεγάλο κομμάτι της ΝΔ που φέρονται να παρακολουθούνται. Τα χούγια δυστυχώς δεν κόβονται. Και ο πατέρας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρακολουθούσε και τον Μ. Έβερτ πέρα των αντιπάλων του».

«Θα έχουμε και επόμενα επεισόδια στις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, κι όσες προσπάθειες κι αν κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πολώσει το κλίμα είναι τελειωμένος. Όσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε από την κυβέρνηση της ΝΔ με το δρόμο των εκλογών τόσο καλύτερα για τη χώρα», σημείωσε.

Τέλος, ερωτηθείς για το ενεργειακό ο Δημ. Παπαδημούλης είπε: «Δυστυχώς δεν περιμένουμε αποφάσεις θετικές. Η ηγεσία της ΕΕ είναι ανεπαρκέστατη ως θλιβερή, όσο τρέχει ο χρόνος και φουντώνει η ακρίβεια. Η καλύτερη απάντηση στην ενεργειακή κρίση είναι ο συντομότερος δυνατός τερματισμός του πολέμου. Δυστυχώς ενώ παρασκηνιακά διεξάγονται συνομιλίες στην κατεύθυνση αυτή, η ΕΕ απουσιάζει από τις προσπάθειες».

Related Posts