Μυστήριο με τις συνεχόμενες απειλές για βόμβες – Μαζεμένα περιστατικά σε ένα 24ωρο

Μυστήριο το τελευταίο 24ωρο με τα αλλεπάλληλα περιστατικά και τα… μαζεμένα τηλεφωνήματα για ύπαρξη βόμβας σε διάφορα σημεία της χώρας, τα οποία προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση και σε αρκετές περιπτώσεις άμεση κινητοποίηση της ελληνικής αστυνομίας.

Μέσα σε ένα 24ωρο έχουν σημειωθεί τουλάχιστον πέντε παρόμοια περιστατικά, με τρία εξ αυτών να αφορούν τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ άλλα δύο απειλητικά τηλεφωνήματα σημειώθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Η αρχή έγινε το πρωί της Παρασκευής στα Χανιά, όταν άγνωστος τηλεφώνησε στα Δικαστήρια, ενημερώνοντας για την ύπαρξη βόμβας στο κτίριο. Στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις της αστυνομίας, ωστόσο, όταν διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για φάρσα, αποχώρησαν, με τους εργαζόμενους να επιστρέφουν ξανά στον χώρο που είχε εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας. Μάλιστα στο κτίριο είχε βρεθεί και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Λίγο αργότερα, τηλεφώνημα για βόμβα έλαβε και το 15ο ΕΠΑΛ “Ευκλείδης”, στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 12:00, άγνωστος τηλεφώνησε στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης και δήλωσε πως στο κτίριο έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το κτίριο εκκενώθηκε ενώ στο σημείο μετέβη και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να ελέγξει το κτίριο, ωστόσο, κατά τον έλεγχο δεν βρέθηκε κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, τηλεφώνημα για βόμβα έλαβαν με διαφορά δύο λεπτών και οι τηλεοπτικοί σταθμοί Open και ΣΚΑΪ. Για την ύπαρξη βόμβας στον σταθμό Open, ενημερώθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Vodafone στις 12:20. Μάλιστα, αποτέλεσμα του τηλεφωνήματος ήταν να διακοπεί η ροή του σταθμού και να μην μεταδοθεί το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων. Οι εργαζόμενοι εξήλθαν του κτιρίου με τις αρχές να πραγματοποιούν τους απαραίτητους ελέγχους.

Στις 12:22 τηλεφώνημα δέχτηκε και το κέντρο του ΣΚΑΪ, για βόμβα στο κανάλι. Και στις 2 περιπτώσεις οι υποτιθέμενες βόμβες θα εκρήγνυντο σε 25 λεπτά, κάτι που δεν συνέβη, με τις αρχές να επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για φάρσα και στις 2 περιπτώσεις.

Νωρίτερα πάντως και συγκεκριμένα το βράδυ της Παρασκευής, απειλητικό μήνυμα για βόμβα δέχτηκε και η εκπομπή “Φως στο Τούνελ”. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια δεν υπήρξε αντίστοιχη αναστάτωση, αφού η Αγγελική Νικολούλη δεν φάνηκε να πτοείται. όταν ένας εκ των συνεργατών της, τής έδειξε το σχετικό μήνυμα για ύπαρξη βόμβας στο στούντιο, συνεχίζοντας κανονικά τη ροή του προγράμματός της.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποδειχτεί πως οι προαναφερθείσες, ή έστω κάποιες εξ αυτών, περιπτώσεις συνδέονται μεταξύ τους, όπως και οι “δράστες” πίσω από το ακουστικό, αν μη τι άλλο, ο “καταιγισμός” των απειλητικών τηλεφωνημάτων μέσα σε διάστημα μερικών ωρών αποτελεί μυστήριο.

Related Posts