Δημοσκόπηση: Ο Μητσοτάκης ήξερε για Πάτση λένε 8 στους 10 – Καθόλου ανακουφιστικό το «καλάθι του νοικοκυριού»

Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη αποτελούν τα ευρήματα της έρευνας της εταιρίας Prorata για λογαριασμό του newsbomb.gr για την υπόθεση Πάτση και το «καλάθι του νοικοκυριού».

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειονότητα των ερωτηθέντων, λέει ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε για τις δραστηριότητες του Ανδρέα Πάτση και χαρακτηρίζει αναποτελεσματικό το «καλάθι του νοικοκυριού».

Ειδικότερα, το 80% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας γνώριζε τις δραστηριότητες του Ανδρέα Πάτση και δεν διέγραφε τον βουλευτή. Μόλις το 16%  θεωρεί ότι δεν γνώριζε.

Μάλιστα, το 42% όσων αισθάνονται εγγύτερα στην ΝΔ θεωρεί ότι η κυβέρνηση γνώριζε για τις δραστηριότητες του βουλευτή της.

Σχεδόν 8 στους 10 πιστεύουν ότι οι δραστηριότητες του κ. Πάτση δεν ήταν νόμιμες, με μόλις 2 στους 10 να εκτιμούν ότι ήταν νόμιμες αλλά όχι και ηθικές.

Αναφορικά με το «καλάθι του νοικοκυριού», τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους: To 87% θεωρεί ότι είναι ένα όχι ιδιαίτερα ή καθόλου ανακουφιστικό μέτρο. Το 12% το θεωρεί, είτε αρκετά, είτε πολύ ανακουφιστικό μέτρο.

Related Posts