Αναγνωστοπούλου: Για πρώτη φορά ο Πολιτισμός μάχεται ως σύνολο

«Η κυβέρνηση αυτή κατάφερε κάτι πρωτοφανές. Να βάλει απέναντί της όλους τους ανθρώπους του πολιτισμού. Να τους μειώσει και να τους προσβάλει» είπε σήμερα στο Κόκκινο, στην Ευγενία Λουπάκη, η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Αχαίας και καθηγήτρια Ιστορίας, Σία Αναγνωστοπούλου. «Και για πρώτη φορά οι άνθρωποι του πολιτισμού αγωνίζονται με τέτοια διάρκεια, σθένος και εύρος. Διότι δεν είναι μόνο οι σπουδαστές, οι ηθοποιοί, οι καλλιτέχνες, γενικότερα ο σύγχρονος πολιτισμός αλλά και οι αρχαιολόγοι, οι αρχιτέκτονες, οι υπάλληλοι των μουσείων. Είδαμε τις παραιτήσεις των καθηγητών, είδαμε την μαζικότερη συνέλευση του ΣΕΗ που έγινε ποτέ. Βλέπουμε τις μαζικές κινητοποιήσεις για τα Μουσεία. Ενα κοινό νήμα ενώνει αυτές τις διεκδικήσεις, που είναι η αντίσταση στην καταστροφική πολιτική Μητσοτάκη- Μενδώνη».

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε συνάντηση που θα γίνει αύριο στο Μαξίμου και το πιο πιθανό είναι να κάνει πυροσβεστική κίνηση κατά τα πρότυπα του γνωστού με «εντολή Μητσοτάκη». «Ας μην διανοηθεί να τους υποτιμήσει κάνοντας προεκλογική εξαγγελία Ανώτατης Σχολής, τόνισε η Σία Αναγνωστοπούλου. Τέσσερα χρόνια γιατί δεν έκανε την παραμικρή προετοιμασία; Το μόνο που πρέπει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι να αποσύρει άμεσα το ΠΔ και να ζητήσει συγγνώμη για τη συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος των καλλιτεχνών».

Εξήγησε και πάλι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ρυθμίσει τα θέματα αναγνώρισης των καλλιτεχνών ως ΤΕ για προσλήψεις από τους ΟΤΑ, λύνοντας το πρόβλημα που υπήρχε από το 2003 μέχρι το 2015. Και αντί να έρθει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να πιάσει το νήμα από κει και να το επεκτείνει έρχεται και τους υποβιβάζει όλους σε ΔΕ. Αποφοίτους Λυκείου. «Και τους παρουσιάζει σαν υποκινούμενους και παραπλανημένους, όπως κυνικά ανέφερε ο κ. Βορίδης χθες στη Βουλή. Η Δεξιά δεν τα πήγαινε ποτέ καλά με τα κινήματα, τόνισε η κ. Αναγνωστοπούλου. Εμείς όμως ξέρουμε καλά ότι η Αριστερά αναμετράται με τα κινήματα, τα κινήματα βάζουν τον πήχυ».

Related Posts