Χαρίτσης: «Δεσμευόμαστε σε ένα πρόγραμμα που θα δώσει διέξοδο και ελπίδα στην κοινωνία»

«Χάσαμε έναν πολύτιμο σύντροφο και αγαπημένο φίλο που έδινε το παρών σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες μέχρι την τελευταία στιγμή. Που ήταν πάντα μαχητικός, αγωνιστικός αλλά και αποτελεσματικός» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Ελλάδα FM», αναφερόμενος στον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού.  Και πρόσθεσε: «Θα λείψει σε όλους μας πολύ».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προεξοφλεί τα τελευταία ανεξόφλητα γραμμάτια στα οικονομικά συμφέροντα με τα οποία είναι δεμένη» επισήμανε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνών και την ιδιωτικοποίηση των μουσείων και τις ρυθμίσεις υπέρ των τραπεζών και των funds.

«Αυτή τη στιγμή συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι» δήλωσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Από τη μία έχουμε τους Πάτσηδες, τα funds και όσους εξυβρίζουν τους εργαζόμενους στον πολιτισμό. Και από την άλλη την νεολαία, τα παραγωγικά και δημιουργικά στρώματα της κοινωνίας, που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και να υπάρξει δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα». Και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι του πολιτισμού δίνουν το παράδειγμα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας».

«Δεσμευόμαστε για την κατάργηση του κατάπτυστου πτωχευτικού νόμου της ΝΔ και για την επαναφορά της προστασίας της πρώτη κατοικίας. Την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που έχει εκτοξευθεί κατά 40 δισ. την τελευταία τριετία. Την σύγκρουση με την ακρίβεια, όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να χρηματοδοτεί την αισχροκέρδεια. Και την στήριξη του εισοδήματος των πολιτών με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης. Και κατέληξε: «Οφείλουμε να δώσουμε ελπίδα και διέξοδο σε μια κοινωνία στην οποία κυριαρχεί ο φόβος, η οργή και η ανασφάλεια για το αύριο».

Related Posts