Φταίει… ο Χατζηπετρής – Εξώδικο στον συνεργάτη της έστειλε η Σπυράκη, επέστρεψε και χρήματα

Την ευθύνη στον πρώην συνεργάτη της, συνεχίζει να ρίχνει η Μαρία Σπυράκη αναφορικά με την υπόθεση της άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας της, που ζήτησε η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας, σε σχέση με την έρευνα που αφορά στις αμοιβές των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Μ. Σπυράκη κάνει λόγο για τις ευθύνες του πρώην συνεργάτη της αναφορικά με το ποσό των 21.240 ευρώ που σύμφωνα με την ίδια έλαβε εκείνος ως επίδομα αλλοδαπής.

Η ίδια τονίζει ότι εάν ο συνεργάτης της δεν αναλάβει πλήρως την ευθύνη, οικονομική και διοικητική, θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της ενώ προσθέτει ότι κατέθεσε το ποσό των 21.240 ευρώ στο Ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να μην υπάρχει διαφορά του προϋπολογισμού του γραφείου της με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2016-2020.

Τέλος ίδια αν και αναφέρει ότι ο συνεργάτης της με βάση με τα τηρούμενα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ήταν παρών σε συνεδριάσεις και διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της επίμαχης περιόδου, προσθέτει ότι είχε δώσει «προφορική άδεια για την περίοδο που νοσηλεύτηκε ο πατέρας του, λίγο καιρό μετά το θάνατο της μητέρας του, και ενώ ο ίδιος ταυτόχρονα είχε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα. Ευελπιστώ ότι δεν καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μου».

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Σπυράκη, ελέγχεται από το Ευρωκοινοβούλιο για οικονομικές ατασθαλίες με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός ψηφοδελτίου της ΝΔ, αν και είχε ανακοινωθεί ότι στις επικείμενες εκλογές θα είναι υποψήφια στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο περιστατικό προκάλεσε αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς ενώ η ίδια είχε ανακοινώσει δημόσια ότι θα ζητήσει να ανασταλεί η κομματική ιδιότητά της, αργότερα την ίδια ημέρα, ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι με απόφασή του διαγράφηκε η κα Σπυράκη.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Μαρίας Σπυράκη:

«Κατέθεσα χθες, με άρνηση της ευθύνης μου και έγγραφη δήλωση επιφύλαξης για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, το ποσό των 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να μην υπάρχει καμία διαφορά του προϋπολογισμού του γραφείου μου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2016-2020.

Διευκρινίζω:

Α: Το ποσό των 21.240 ευρώ έλαβε πρώην συνεργάτης μου ως επίδομα αλλοδαπής στον τραπεζικό του λογαριασμό την περίοδο 2016-2020. Σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρώην συνεργάτης μου ήταν παρών σε συνεδριάσεις και διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της επίμαχης περιόδου. Είναι ωστόσο ευθύνη του να τεκμηριώσει τον ακριβή χρόνο παρουσίας του στους τόπους συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή στις Βρυξέλλες και Στρασβούργο.

Β: Έχω επίσης αποστείλει εξώδικη πρόσκληση στον πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος έλαβε το εν λόγω επίδομα αλλοδαπής, καλώντας τον να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του, οικονομική και διοικητική. Εάν δεν ανταποκριθεί, θα ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου.

Γ: Είμαι στη διάθεση των αρχών για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

ΥΓ: Έδωσα στον πρώην συνεργάτη μου προφορική άδεια για την περίοδο που νοσηλεύτηκε ο πατέρας του, λίγο καιρό μετά το θάνατο της μητέρας του, και ενώ ο ίδιος ταυτόχρονα είχε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα. Ευελπιστώ ότι δεν καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μου. Αν αποδειχθεί το αντίθετο, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Related Posts