Φάμελλος: Να ανταποκριθούμε με συλλογικότητα στο μαζικότατο μήνυμα της κοινωνίας

«Η πολύ μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές απαιτεί να βάλουμε ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τον πήχη ψηλά για να ανταποκριθούμε στο κοινωνικό κάλεσμα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος και πρόσθεσε: «η κοινωνία μας έστειλε το μήνυμα ότι χρειάζεται τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ως αντιπολίτευση, αλλά και για μια νέα προοδευτική κυβερνητική πρόταση. Και εμείς έχουμε πλέον τη μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθούμε και να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές για να ανταποκριθούμε».

Ο κ.Φάμελλος επισήμανε την συλλογικότητα και την ενότητα ως δομικά στοιχεία της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στήριγμα της επόμενης ηγεσίας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Διαμορφωθήκαμε ως ενεργοί πολίτες, αλλά και ως κόμμα και διαμορφωνόμαστε συλλογικά. Και αυτή τη συλλογικότητα, οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε και να επενδύσουμε σε αυτή. Η συλλογικότητα περιλαμβάνει το ‘μαζί’, τη συλλογική ηγεσία, ότι δηλαδή όλοι θα στηρίξουμε και όλοι θα συνεισφέρουμε, και στη δράση και στη συνεπεξεργασία των πολιτικών τον/την νέο/νέα πρόεδρο. Δεν αφορά τη στήριξη ενός προσώπου, δεν είμαστε προσωποκεντρικό κόμμα, αφορά τη στήριξη της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινωνίας, από οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκεται κάποιος. Και αυτό σημαίνει ότι η ενότητα και η συλλογικότητα είναι η παρακαταθήκη μας».

Αναφέρθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα λέγοντας: «Η κυβέρνηση, και ενώ η μεγάλη κρίση στη Θεσσαλία συνεχίζεται λόγω του υγειονομικού κινδύνου, επέλεξε να φέρει το δεύτερο οδοστρωτήρα για τα εργασιακά δικαιώματα προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, ως συνέχεια της αντεργατικής παρέμβασης που ξεκίνησε την προηγούμενη τετραετία με το νόμο του κ. Χατζηδάκη».

Έκανε κριτική στην παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: «Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να μας πείσει ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία αναμφισβήτητα θα βιώνουμε όλο και πιο συχνά, είναι πέρα από τις δυνάμεις του. Προφανώς αυτό ισχύει, και θα υπάρχουν επιπτώσεις, εάν δεν κάνουμε ολοκληρωμένο σχεδιασμό στη διαχείριση υδατικών πόρων, εάν δεν γίνουν αντιπλημμυρικά έργα και αν δεν κάνουμε και δεν υλοποιούμε μελέτες για την προσαρμογή στην κλιματική κρίση. Ακόμα και οι χάρτες επικινδυνότητας και κινδύνων πλημμύρας του 2018 έδειχναν τις πλημμυρικές επιπτώσεις από ένα παρόμοιο ακραίο φαινόμενο στη Θεσσαλία. Εφόσον είχαν χρησιμοποιηθεί από την Πολιτική Προστασία, η προετοιμασία θα μπορούσε να είναι καλύτερη. ‘Αρα οι επιπτώσεις προφανώς θα υπάρχουν αν συνεχίσει αυτή την πολιτική ο κ. Μητσοτάκης», σημείωσε.

Μίλησε για ανεπάρκεια των παρεμβάσεων που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης σε σχέση με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης: «Ως απάντηση στην ανεπάρκεια και στην αναποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους όπου ο ίδιος παραδέχεται ότι υπάρχει σύγχυση αρμοδιοτήτων και διάχυση ευθυνών, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μεταφέρει επιστημονικές και ερευνητικές δομές, όπως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και το Εθνικό Αστεροσκοπείο στην Πολιτική Προστασία. Όμως, η απαραίτητη συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας με τους φορείς αυτούς μπορεί κάλλιστα να διασφαλιστεί και με άλλους τρόπους. Η κίνηση αυτή προκαλεί επομένως εύλογα ερωτήματα, όταν μάλιστα το τελευταίο διάστημα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης έχουν προσπαθήσει να αμφισβητήσουν επιστημονικά δεδομένα», τόνισε.

Related Posts