Υπενθύμιση: Ο λαός έκανε κυβέρνηση όσους έστειλαν στο Ειδικό Δικαστήριο οι Μητσοτάκηδες

«Ο λαός δεν ξεχνά τη σημαίνει Δεξιά». Ένα σύνθημα που είναι και πάλι επίκαιρο. Μόνο που αυτή τη φορά το φέρνει στην επιφάνεια ο γιός. Πιστεύει, ότι σύροντας στα δικαστήρια τους πολιτικούς αντιπάλους του, θα κερδίσει τις εκλογές. Ξεχνά όμως ότι αυτοί που πήγαν στο Ειδικό Δικαστήριο επέστρεψαν πανηγυρικά γιατί η λάσπη δεν κόλλησε πάνω τους.
Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Γιατί ο λαός γνωρίζει πως η δίωξη του Νίκου Παππά είναι πολιτική. Και αυτό είναι εξόφθαλμο.
- Με τον νόμο του Νίκου Παππά, ωφελήθηκε το Δημόσιο. Για πρώτη φορά οι ολιγάρχες έβαλαν το χέρι στην τσέπη. Αντί η ΝΔ να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, τον έστειλε στο Ειδικό Δικαστήριο. Άραγε για ποιους δουλεύουν όσοι ψήφισαν την παραπομπή του;
- Ο Λευτέρης Κρέτσος, για την ίδια υπόθεση, αθωώθηκε ομόφωνα. Γιατί ο Νίκος Παππάς καταδικάστηκε και μάλιστα με την ανώτατη ποινή (2 χρόνια);
- Η επιτροπή Παππά δεν έδωσε άδεια στον Καλογρίτσα. Γιατί τον «έκοψαν» αφού ήταν ο εκλεκτός του υπουργού σύμφωνα με το κατηγορητήριο;
- Μάρτυρας που πήρε άδεια για κανάλι είπε στο δικαστήριο ότι όλα λειτούργησαν κανονικά και αντικειμενικά. Το ίδιο και άλλοι μάρτυρες που δεν θα ήθελαν ξανά υπουργό τον κ. Παππά και τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση.
- Εάν δεν είναι πολιτική δίωξη, οι συνήγοροι του Καλογρίτσα γιατί πανηγυρίζουν την καταδίκη του πελάτη τους; ως γνωστόν ο κ. Καλογρίτσας δεν αθωώθηκε. Μήπως επειδή ψήφισαν την παραπομπή του κ. Παππά και τελικά αυτός ήταν ο στόχος;
- Η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου εισηγήθηκε την απαλλαγή των κατηγορουμένων.
- Η κ. Σμυρλή που πρότεινε την απαλλαγή Παππά και Καλογρίτσα, δήλωσε ασθένεια την ημέρα της απόφασης. Ο αντικαταστάτης της, πρότεινε ποινή έναν χρόνο. Σε πόσες δίκες η απόφαση του δικαστηρίου είναι αυστηρότερη από την πρόταση του εισαγγελέα;
- Ο κ. Παππάς ενεργούσε σε συνεννόηση με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να στείλει και αυτόν στο Ειδικό Δικαστήριο; Έχει παράδειγμα από το παρελθόν και σκέφτεται πιο πονηρά;
Τα ερωτήματα είναι πολλά. Οι απαντήσεις οδηγούν σε ένα συμπέρασμα. Η παραπομπή και η καταδίκη ήταν πολιτική απόφαση.
Τσίπρας: Δειλός ο κ. Μητσοτάκης, έστησε Ειδικά Δικαστήρια για υπουργούς μου αλλά δεν τόλμησε για εμένα
Την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Παππά- Καλογρίτσα σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης».
«Ο κ. Μητσοτάκης πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, φρόντισε να αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να στήσει Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.
«Φάνηκε όμως δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου», σημειώνει, υπογραμμίζοντας πως «οι πολιτικοί για τις αποφάσεις τους κρίνονται πρωτίστως από τον λαό». «Και αν έχουν διαπράξει αξιόποινα αδικήματα, οφείλουν να διώκονται από το φυσικό τους δικαστή και όχι από τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες», αναφέρει και ξεκαθαρίζει: «Αυτή ήταν και παραμένει η θέση μου και έτσι έπραξα ως πρωθυπουργός».
«Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης έχει φαίνεται άλλη άποψη. Δεν πήρε το μάθημά του από την πρόσφατη περιπέτεια της πολιτικής μας ζωής, όταν ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Και για λόγους προφανούς πολιτικής σκοπιμότητας, επέλεξε να ανοίξει ξανά έναν επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο για τη Δημοκρατία. Τον δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης», συνεχίζει ο Αλ. Τσίπρας και διαμηνύει:
«Ας γνωρίζει όμως, ότι συνήθως η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Και ότι στο τέλος θα κινδυνεύσει να πέσει ο ίδιος, μέσα στο λάκκο που περίτεχνα άνοιξε για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Την τελική ετυμηγορία, άλλωστε, θα τη δώσει σύντομα ο ελληνικός λαός».
Παππάς: Η δίκη έγινε «για να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος
Ο Νίκος Παππάς, λίγο νωρίτερα σχολιάζοντας την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου έκρινε πως η δίκη έγινε «για να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τους “γαλάζιους κοριούς” και τις “γαλάζιες ακρίδες”. Η δίκη αυτή έγινε επειδή πλούσιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν ψηφισμένους φόρους και αναγκάστηκαν να τηρήσουν το Σύνταγμα (…) Για να χτυπηθεί η παράταξη μας και να μην ξαναπληρώσουν οι πλούσιοι». Αλλά, πρόσθεσε «για αυτό δε θα αποφασίσουν κάποιοι δικαστές. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ο οποίος με την εντολή του θα φέρει δικαιοσύνη παντού».
Μαντζουράνης: Όταν η πολιτική εισέρχεται στην αίθουσα του δικαστηρίου, τότε η δικαιοσύνη εξέρχεται
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Μαντζουράνης, ένας εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού, σχολίασε πως όταν η πολιτική εισέρχεται στην αίθουσα του δικαστηρίου, τότε η δικαιοσύνη εξέρχεται, και πως ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν επιβάλλεται. «Κερδίζεται, όταν οι λειτουργοί της έχουν το σθένος να κρίνουν μόνο με βάση το Σύνταγμα, το νόμο και τη συνείδησή τους και κυρίως όταν δεν συμβιβάζονται παρά μόνο με την αλήθεια» τόνισε και προανήγγειλε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που «δεν είναι απλά δεδομένη, αλλά και απολύτως αναγκαία».
Ρουπακιώτης.: Από το ελληνικό κοινοβούλιο καταδικάστηκε ο Νίκος Παππάς
Πολιτική δίωξη βλέπει δήλωσή του στο NEWS 24/7 ο Αντώνης Ρουπακιώτης.
Ο νομικός και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δήλωσε:
«Από το ελληνικό κοινοβούλιο καταδικάστηκε ο Νίκος Παππάς. Είχαν τους λόγους τους -τόσο γνωστούς- οι βουλευτές των δύο κομμάτων που οργάνωσαν τις κατηγορίες σε βάρος του.
Η σχετική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά ό,τι βιώνουμε: Δικαιοσύνη απονέμεται ή δεν απονέμεται σε συγκεκριμένες συνθήκες από δικαστές που άλλοι μπορούν και άλλοι δεν μπορούν. Εμείς δεν θα παύουμε να στηρίζουμε και στο μέλλον, όπως κάνουμε και μέχρι τώρα, εκείνους που αντέχουν και μπορούν.
Έτσι και τα περί ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης αφορούν μόνο σ’ αυτούς».