Τσακώθηκαν «γαλάζιοι» βουλευτές για τα ρουσφέτια – Τι ζήτησαν σε έντονο ύφος από τον Σκεκα

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν μέσα στη Βουλή, τόσο στην Ολομέλεια όσο και έξω στους διαδρόμους, με γαλάζιους βουλευτές να αντιπαρατίθενται με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα σε πολύ έντονους τόνους.

Αφορμή για το γαλάζιο αντάρτικο στάθηκε το άρθρο 88 του νομοσχεδίου που αφορά σε παράταση έως τον Σεπτέμβρη του 2023 σε όσους έχουν καταθέσει έως τις Δεκέμβρη του 2022 αίτηση άδειας για χτίσιμο σε εκτός σχεδίου και δεν έχουν πλήρη φάκελο.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος, Περικλής Μαντάς και Γιάννης Παππάς έξαλλοι προσέγγισαν τον υπουργό Περιβάλλοντος ζητώντας να δοθεί παράταση σε όλους όσους θέλουν να χτίσουν εκτός σχεδίου.

Απαντώντας, ο Κώστας Σκρέκας τους υπενθύμισε ότι η κατά παρέκκλιση δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές έχει καταργηθεί με νόμο το 2020 που ψήφισαν οι ίδιοι. «Έχετε ψηφίσει αυτό το νόμο κύριοι συνάδελφοι» τους είπε.

Ο υπουργός αντέδρασε και οι τόνοι ανέβηκαν. Παρών στο περιστατικό ήταν ο Θάνος Πλεύρης που ζήτησε από του βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να πάνε εκτός της Βουλής και να συνεννοηθούν ώστε να μη μαλώνουν μεταξύ τους σε κοινή θέα.

Πράγματι οι γαλάζιοι βουλευτές βγήκαν έξω στο διάδρομο με τον υπουργό, ωστόσο η έντονη αντιπαράθεση συνεχίστηκε. Οι βουλευτές περικύκλωσαν τον Σκρέκα και με φωνές προσπάθησαν να λύσουν τις διαφορές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «γαλάζιος καυγάς» στήθηκε έξω από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στην Βουλή Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή: avgi.gr

Related Posts