Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος, οι «γαλάζιες ακρίδες» λεηλατούν τον δημόσιο πλούτο

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας στον Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι οι παρακολουθήσεις δεν είναι για τον κ. Μητσοτάκη ένα ατύχημα αλλά μέθοδος διακυβέρνησης.

«Είναι η μέθοδος της διασφάλισης εξουσίας μέσω της συγκέντρωσης κρίσιμων πληροφοριών. Από όλους, μα πρωτίστως από τους ανθρώπους γύρω του. Για να εξασφαλίσει τη σιωπή και την ανοχή τους», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. «Την ανοχή τους πάνω από όλα στις καθεστωτικές πρακτικές. Στη πειρατεία σε βάρος του κράτους και των δημόσιων ταμείων. Στις εκτεταμένες πρακτικές λεηλασίας τόσο του δημόσιου πλούτου με τα περίφημα γκολντεν μπόυς που εφορμούν ως γαλάζιες ακρίδες στο δημόσιο, όσο όμως και με τα γαλάζια κοράκια, όπως ο μέχρι χθες βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, ο κος Πάτσης» σημείωσε.

Το βασικό θέμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι αν είναι κακή ή χειρότερη αλλά ότι αποδείχτηκε επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. «Επιχείρησε να στήσει ένα καθεστώς. Που υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον. Και είναι επικίνδυνο για την κοινωνία, για τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα, για τη ζωή την ίδια κάθε οικογένειας και κάθε πολίτη. Εύχομαι να μην αποδειχτεί επικίνδυνο και για την εθνική μας ασφάλεια».

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε για άλλη μια φορά ότι ο πρωθυπουργός κρύβεται ως ένοχος, χυδαιολογεί και αναγκάζει τους υπουργούς που παρακολουθούσε να τον χειροκροτούν, υπενθυμίζοντας ότι για τρεις συνεχόμενες Παρασκευές ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν πάει στη Βουλή να απαντήσεις στις επίκαιρες ερωτήσεις που του έχει θέσει. «Όπως κρύφτηκε και από την εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαικού κοινοβουλίου.

Όπως είπε, ο Κυρ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν απαντά εάν και η ΕΥΠ, εκτός από το Predator, παρακολουθούσε τους υπουργούς του γιατί ξέρει ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Μάλιστα, τον προκάλεσε να ζητήσει από την ΑΔΑΕ έλεγχο για να φανεί εάν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ υπουργοί του.

«Ηγείται της επιχείρησης συγκάλυψης και της χυδαίας επίθεσης, της ελεεινολογίας απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους. Με βασικό επιχείρημα ότι δεν ήξερε τι έκανε ο ανιψιός του. Δηλαδή ότι είναι ένας ανεπαρκής, μειωμένου καταλογισμού πρωθυπουργός. Προτιμά να λέει ότι είναι ανεπαρκής παρά να παραδεχτεί ότι είναι αδίστακτος. Είναι επικίνδυνος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε πως ο Κυρ. Μητσοτάκης αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, επιλέγει την αντεπίθεση με παραληρήματα διχασμού και πατριδοκαπηλίας. Μάλιστα, διερωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός μπορεί να διαψεύσει ήταν υπό παρακολούθηση ο διευθυντής εξοπλισμών.

«Δε θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν το κατήφορο. Το έλλειμμα δημοκρατίας στο εσωτερικό, δε θα επιτρέψουμε να μετατραπεί και σε έλλειμμα εθνικό στο εξωτερικό» ξεκαθάρισε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι κανένας δεν θα δεχθεί παιχνίδια με την εθνική ασφάλεια στο όνομα οποιασδήποτε κομματικής ή προσωπικής επιδίωξης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε και στην οργή με την οποία παρακολουθούν οι πολίτες τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις και την τρομακτική συρρίκνωση του εισοδήματός τους.

Ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να γίνει το όχημα της λύτρωσης για την κοινωνία που υποφέρει, διατράνωσε. «Δεν δίνουμε πια μια μάχη θέσεων αλλά μια μάχη αρχών για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Η δημοκρατία απέναντι στην ασυδοσία. Η δικαιοσύνη απέναντι στην αυθαιρεσία. Η ασφάλεια απέναντι στο φόβο. Η συμμετοχή και η δράση απέναντι στην απόγνωση και την παραίτηση» είπε.

«Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να βάλει την κοινωνία και τη δημοκρατία απέναντι του. Ήρθε λοιπόν η ώρα να κατανοήσει και ο ίδιος πόσο πανίσχυροι είναι αυτοί οι αντίπαλοι» ανέφερε. «Η κυβέρνηση των υποκλοπών δεν θα χρειαστεί πια να στήσει αυτί για να ακούσει τι λέει ο καθένας. Όλη η κοινωνία βοά πλέον.  Η φωνή όλων μετατρέπεται σε ένα μαζικό “Φύγετε”, απέναντι στο καθεστώς της σήψης και της παρακμής» κατέληξε.

Related Posts