Τσίπρας: Κυνηγούν τον κόσμο να του πάρουν τα σπίτια και τα μαγαζιά του

«Οι υποκλοπές ήρθαν να καταδείξουν ότι η αθλιότητα των πολιτικών τους, χρειάστηκε και εξίσου άθλια μέσα για να επιβληθεί. Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι είναι ένας αδίστακτος και επικίνδυνος για τη δημοκρατία πρωθυπουργός που ακόμα και σήμερα δείχνει αμετανόητος. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει και το όραμα και το πρόγραμμα και τους ανθρώπους που θα δουλέψουν μέρα-νύχτα για να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Μια χώρα δίκαιη, που θα ελαφρύνει άμεσα τα βάρη της ακρίβειας στα βασικά αγαθά, την ενέργεια και τα καύσιμα, θα στηρίξει το διαθέσιμο εισόδημα και θα βάλει άμεσα σε εφαρμογή ένα συνολικό πλάνο για την ανάταση της παραγωγής στη χώρα», αναφέρει σε συνέντευξή του στην Ελευθερία Λάρισας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Όπως επισημαίνει, πέρα από τις αρρωστημένες πρακτικές και τη φάμπρικα με τις βαλίτσες και στη Λάρισα, εξίσου απαράδεκτα είναι και «τα δωράκια με τις απευθείας αναθέσεις, τις επιδοτήσεις σε ανθρώπους του ευρύτερου κομματικού κράτους της Δεξιάς, τα γαλάζια κοράκια που αγόραζαν δάνεια κοψοχρονιά -όπως ο κ. Πάτσης- και κυνηγούν τον κόσμο να του πάρουν τα σπίτια και τα μαγαζιά του».

Αναφερόμενος στη σύγχρονη Μεγάλη Ιδέα των υδρογονανθράκων, τονίζει πως «πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ενεργειακές δυνατότητες της Ελλάδας ως κόμβο, αλλά και ως παραγωγό, με ανάπτυξη των ΑΠΕ και των ενεργειακών κοινοτήτων, αλλά και αξιοποίηση υδρογονανθράκων στον βαθμό που το επιτρέπουν τα χρονικά πλαίσια στα οποία έχουμε δεσμευτεί σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Όσον αφορά την εν τοις πράγμασι ανάδειξη της Λάρισας ως ισχυρό στρατιωτικό κέντρο στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας με ΗΠΑ, τονίζει πως «ειδικά στην περίοδο που διανύουμε και δεδομένων των προκλήσεων γύρω μας, η Ελλάδα πρέπει να τηρεί τις δεσμεύσεις της ως μέλος του ΝΑΤΟ και να ενισχύει τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ», χωρίς πάντως η χώρα «να θεωρείται δεδομένη από κανέναν, καθώς οι συμμαχίες μας πρέπει να στηρίζονται στη βάση του αμοιβαίου οφέλους».

Τέλος, για την επαπειλούμενη ερημοποίηση της Θεσσαλίας εξαιτίας του άλυτου και συνεχώς διογκούμενου υδατικού προβλήματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., δηλώνει ότι απαιτείται «να οργανώσουμε σε στέρεες βάσεις την εγχώρια παραγωγή, καθώς οι επεξεργασίες υπάρχουν, αλλά χρειάζεται άμεσα η μεγάλη πολιτική αλλαγή για να ξεκινήσουμε δουλειά και να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για τον αγροτικό κόσμο και τους ανθρώπους της παραγωγής συνολικά».

Related Posts