Τσίπρας: Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων περνάει πιο δύσκολα από ποτέ

«Κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι κρίσιμη γιατί καθορίζει την πορεία του τόπου της χώρας τα επόμενα τέσσερα χρόνια σε μια περίοδο που είναι πολύ δύσκολη για όλους», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο θεσσαλικό κανάλι TRT ενόψει της περιοδείας του στην περιοχή (η συνέντευξη προβάλλεται αυτήν την ώρα).

Όπως σχολίασε, τον τελευταίο ένα-ενάμιση χρόνο, κάθε ελληνική οικογένεια βιώνει ένα «μικρό Γολγοθά» και η ακρίβεια «επηρεάζει όχι μόνο τους ευάλωτους, αλλά και τη μεσαία τάξη», καθώς τα εισοδήματα έχουν υποστεί ουσιαστικά μείωση κατά 20% και στον κατώτατο μισθό κατά 40%. Εκτίμησε δε πως ο κόσμος «αναζητά ουσιαστικές απαντήσεις».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων περνάει «πιο δύσκολα από ποτέ» ακόμα και σε σχέση την περίοδο που εφαρμόστηκαν τα μέτρα του πρώτου μνημονίου με τις μειώσεις μισθών, ιδίως στο δημόσιο τομέα και τη διόγκωση της ανεργίας, λόγω της “οριζόντιας συρρίκνωσης” των εισοδημάτων εξαιτίας του πληθωρισμού και της ακρίβειας». Στο πλαίσιο αυτό, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως σε μια «από τις χειρότερες στιγμές […] δεν σεβάστηκε του θεσμούς», δημιούργησε έναν «μηχανισμό προπαγάνδας και υπέρβασης κάθε ορίου κράτους δικαίου και δημοκρατικής λειτουργίας» με «παρακολουθήσεις και χειραγώγηση των μέσων», ότι χρησιμοποίησε «άθλιες μεθόδους» για να επιβάλει μια «άθλια πολιτική».

Ειδικότερα, σχολίασε ότι έχουμε το «ακριβότερο ρεύμα» στη χονδρική και την «ακριβότερη βενζίνη στην ΕΕ», καθώς και την «μεγαλύτερη ψαλίδα των τιμών από τον παραγωγό μέχρι το ράφι». «Όλα αυτά είναι μέσα σ’ ένα πλαίσιο πολιτικής που έχει στόχο να ευνοήσει συγκεκριμένα συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις αποκαλύψεις του Guardian τόνισε: «Το λέω ευθαρσώς: Ο κ. Μητσοτάκης δε θα έχει δισταγμό να διαπράξει ακόμα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της Δημοκρατίας. Έτσι θα πάμε σε εκλογές. Χωρίς να γνωρίζουμε εάν αυτή την ώρα που μιλάμε και σχεδιάζουμε στα επιτελεία μας, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι συνδεδεμένος με το ένα αυτί να μας ακούει. Καταλαβαίνετε ότι αυτό δε θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε: «Κατά τον Guardian, στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 2019 ισραηλινή εταιρεία με στόχο τη χειραγώγηση του εκλογικού αποτελέσματος. Το λέω ευθαρσώς: Ο κ. Μητσοτάκης δε θα έχει δισταγμό να διαπράξει ακόμα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της Δημοκρατίας στην πορεία προς τις εκλογές».

Related Posts