Τσίπρας για υποκλοπές: Ένοχος ο Μητσοτάκης, αυτά δεν γίνονται ούτε στη μαφία της Σικελίας

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στο STAR Channel. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είναι ένοχος καθώς δεν απαντάει επί τέσσερις μήνες και μίλησε για κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας.

«Υπάρχει πολιτικός από τους 33 που παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ; Γιατί κρύβεται και δεν απαντα ο Μητσοτακης; Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Στις πόσες συμπτώσεις καίγεται ο κ. Μητσοτάκης;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύβεται. «Δεν ήρθε όταν συζητάγαμε το πόρισμα της εξεταστικής, κρύφτηκε από την PEGA, κρύβεται από τη Βουλή Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες «συμπτώσεις» που τελικά αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν συμπτώσεις.

«Είναι 4 μήνες που έχει αποκαλυφθεί ότι ο κύριος Ανδρουλάκης παρακολουθείτο και από την ΕΥΠ και από το Predator. Το ίδιο και ο Θανάσης Κουκάκης.

Ο κύριος Σπίρτζης δέχτηκε το ίδιο λινκ με τον κύριο Ανδρουλάκη που παρακολουθείτο από την ΕΥΠ.

Όταν ο Κουκάκης πήγε στην ΑΔΑΕ, ο Μητσοτάκης έσπευσε να απαγορεύσει να δοθούν στοιχεία.

Όταν ο Ανδρουλάκης πήγε στην ΑΔΑΕ, τότε ο κ. Κοντολέων κατέστρεψε όλα τα στοιχεία.

Όταν ο Σπίρτζης έκανε επίκαιρη ερώτηση στις 15 Νοεμβρίου 2021 λέγοντας ότι η ΕΠΥ παρακολουθεί πολίτες, την ίδια μέρα δέχτηκε το κακόβουλο λογισμικό. Έχουμε μία σειρά από συμπτώσεις Δεν είναι συμπτώσεις αυτά».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «τέσσερις μήνες ο κύριος Μητσοτάκης επικαλείται το απόρρητο και δεν δίνει απαντήσεις. Άρα είναι ένοχος. Δεν μπορεί η δημοκρατία να βυθίζεται στο σκοτάδι.

Δεν είμαι ντετέκτιβ, είμαι αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και θεσμικά ζητάω απαντήσεις. Ρωτάω αν κάποιους από αυτούς τους υπόλοιπους 31 ήταν και υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Και δεν έρχεται να απαντήσει στη Βουλή. Τέσσερις μέρες που έχω κάνει την ερώτηση, κανείς δεν έχει απαντήσει. Οφείλουμε να θέτουμε ερωτήματα. Οφείλει να απαντήσει. Τα στοιχεία υπάρχουν».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε, τότε σημαίνει ότι είναι πρωθυπουργός μειωμένου καταλογισμού, άρα ανεπαρκής. Αν γνώριζε θα ήταν επικίνδυνος και αδίστακτος.

«Υπάρχει και άλλο πολιτικό πρόσωπο που ήταν υπό παρακολούθηση; Υπάρχει υπουργούς του κ. Μητσοτάκη που ήταν επισυνδεμένος επισήμως από την ΕΥΠ;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και μίλησε για κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας.

«Time out, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι. Η δυνατότητα να δοθούν απαντήσεις υπάρχει μόνο από τον πρωθυπουργό» ανέφερε και τόνισε ότι η «δυνατότητα να δοθούν απαντήσεις υπάρχει μόνο από τον πρωθυπουργό. Είτε να δώσει εντολή στον κύριο Δεμίρη είτε να πάει στη Βουλή και να ακυρώσει αυτό που ψήφισε ο ίδιος για να ξαναδώσει τη δυνατότητα στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους πολίτες και οι υπουργοί να ζητήσουν να μάθουν από τους παρόχους αν ήταν από παρακολούθηση».

«Δεν μπορεί να έχει το θράσος ο πρωθυπουργός που κατηγορείται για τέτοια αντισυνταγματική εκτροπή να μιλά για λάσπη και τοξικότητα. Τοξικός είναι αυτός που έχει διχάσει. Θα δώσει απαντήσεις;

Εάν κάποιος υπουργός είναι στη λίστα και έχει βάσιμες ενδείξεις ότι η λίστα είναι ψεύτικη, να κάνει μήνυση σε αυτόν που βγάζει τη λίστα και όχι να απειλεί ότι αν βγάλει στοιχεία θα τον πάει 20 χρόνια φυλακή.

Στην αρχή ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε φέρετε μας στοιχεία. Όταν ο εκδότης είπε θα φέρω στοιχεία αλλά  θα με πάτε φυλακή, του είπαν ότι και που έχεις τα στοιχεία θα σε πάμε 20 χρόνια φυλακή Αυτά δεν γίνονται ούτε στη μαφία της Σικελίας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε επίσης για την εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, λέγοντας «ζητάω επισήμως από τον καθ ύλην αρμόδιο που έχει υπ’ ευθύνη του την ΕΥΠ να απαντήσει. Θεσμικά, ρωτάω. Τα στοιχεία δεν τα έχω εγώ, τα έχουν τρεις πηγές. Είναι η ΕΥΠ, η οποία κρατάει κατάλογο των διατάξεων και των εντολών που δίνει. Είναι οι πάροχοι, οι τηλεπικοινωνιακοί, που παίρνουν τις διατάξεις. Και είναι και η κ. Βλάχου, η εισαγγελέας της ΕΥΠ η οποία υπογράφει διατάξεις. Η κυρία Βλάχου η οποία ήρθε με θράσος στον ναό της Δημοκρατίας, στη Βουλή των Ελλήνων, στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και μας είπε ότι έχω ανεξέλεγκτη κρίση και άμα γουστάρω μπορώ να υπογράφω διάταξη να παρακολουθώ και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θυμίζοντας μας σκοτεινές εποχές της δεκαετίας του 60′ του αλλήστου μνήμης εισαγγελέα Κόλλια. Μπορεί να βγει να δηλώσει δημόσια, ευθαρσώς ότι δεν έχει υπογράψει καμία διάταξη παρακολούθησης άλλων πολιτικών προσώπων, υπουργού της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ή άλλων σημαινόντων προσώπων; του δημόσιου βίου; Ζητάμε απαντήσεις».

 

Related Posts