Το ΚΚΕ απλώνει το χέρι σε όσους δεν συμβιβάζονται και θέλουν μια καλύτερη ζωή

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε στη Νέα Ιωνία τόνισε ότι το ΚΚΕ «απλώνει το χέρι σε όλους όσοι δεν συμβιβάζονται με τη σημερινή κατάσταση, δεν παραιτούνται, θέλουν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, που καμιά σχέση δεν έχει με τη χαμοζωή που υπόσχονται στο λαό, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, συνολικά τα κόμματα του κεφαλαίου και το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης που όλοι τους υπηρετούν. Κι αυτή την καλύτερη ζωή που όλοι μας ονειρευόμαστε, μπορεί να την εγγυηθεί μόνο ο αποφασιστικός, μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής.».

Είπε ότι το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά για να γίνει πράξη το σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής» το οποίο γίνεται πράξη σε δεκάδες χώρους δουλειάς».

Όπως ανέφερε το σύνθημα «γίνεται πράξη στη μάχη ενάντια στους πλειστηριασμούς, όπως συνέβη στου Ζωγράφου κι αλλού, όπου ακούγεται δυνατά: Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός».

Σημείωσε ότι η μάχη αυτή που συνεχίζεται αφορά και στην «κατάργηση της «άθλιας νομοθεσίας που διαμόρφωσαν βήμα – βήμα και υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις και την οποία συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ», ενώ αναφέρθηκε λεπτομερώς στο πως διαμόρφωσαν την νομοθεσία αυτή οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

«Το «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό», έγινε πράξη στη Νέα Ιωνία, όπου 16 εργατικοί και λαϊκοί φορείς συντονίστηκαν, οργανώθηκαν, και διατύπωσαν συγκεκριμένα αιτήματα, ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια» είπε ο Δ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Ας έρθει εδώ ο κύριος Μητσοτάκης να πει ξανά αυτές τις γελοιότητες που εκστομίζει διαρκώς για το χαβιάρι και τις σαμπάνιες».

«Και τα λέει αυτά μόνο και μόνο για να ειρωνευτεί όλους όσοι δεν τσιμπάνε στην κοροϊδία με το «καλάθι του νοικοκυριού» Το οποίο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια διαφημιστική σύμπραξη κυβέρνησης – μεγάλων super market και βιομηχάνων τροφίμων» πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, Μητσοτάκης και Τσίπρας, έχουν αρχίσει να ρίχνουν στο τραπέζι τα ψεύτικα διλήμματα για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια στην μεταξύ τους κάλπικη αντιπαράθεση» και τόνισε ότι «η ζυγαριά και στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ και στα χρόνια της ΝΔ πάντα έγερνε προς τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτοί είναι οι μόνιμα κερδισμένοι από την πολιτική τους».

Σε ό,τι αφορά την ενεργειακή φτώχεια τόνισε ότι «καμιά αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενεργειακή φτώχεια, εντός της απελευθερωμένης αγοράς της ενέργειας και της απολιγνιτοποίησης που φέρνει η «πράσινη μετάβαση», αλλά και οι πολεμικές κυρώσεις.

Όσο για τη ΔΕΗ υπό «δημόσιο έλεγχο», που έχει κάνει πάλι σημαία του ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή θα συνεχίσει να επιδοτεί το καρτέλ των ομίλων ΑΠΕ που γιγάντωσαν και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Ενώ τη ΔΕΗ θα τη διασώσουν πάλι τα λεφτά των φορολογούμενων που θα κληθούν να πληρώσουν τα ελλείμματα και το χρέος».

«Το ίδιο ισχύει και για τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων στην υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας» πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι «για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης μεγαλώνει η εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε ότι «δύσκολα ξεχωρίζει κανείς ποιός από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο Αμερικανόφιλος, πιο ΝΑΤΟϊκός από τον άλλο», ενώ σημείωσε ότι «οι ευθύνες τους είναι ακόμα μεγαλύτερες γιατί όλοι τους αναπαράγουν με διάφορες παραλλαγές τα ίδια ξοφλημένα επιχειρήματα περί αναβάθμισης της γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για προσπάθεια αναβάθμισης των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης η οποία εκδηλώνει την επιθετικότητά της στο πλευρό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, ανταγωνιζόμενη την τούρκικη αστική τάξη».

Είπε ότι τα επιχειρήματα αυτά επιπλέον «καλλιεργούν και τον εφησυχασμό απέναντι στην επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, η οποία μάλιστα προχώρησε σε νέα επιχείρηση επίδειξης ισχύος σε περιοχές του Βόρειου Ιράκ και της Συρίας για να προωθήσει τα στρατηγικά της σχέδια με την κάλυψη των ΗΠΑ, της ΕΕ αλλά και της Ρωσίας».

«Και ορισμένοι, καλά θα κάνουν, να μην εφησυχάζουν το λαό, πως δήθεν τώρα η Τουρκία έχει άλλα μέτωπα ανοιχτά και δεν θα επιχειρήσει καμιά επιθετική ενέργεια σε βάρος της Ελλάδας.

Ο λαός μας πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, γιατί ακόμα και οι συμβιβασμοί που προετοιμάζονται, συνήθως έρχονται μετά από μια επιθετική ενέργεια, ένα θερμό επεισόδιο ή ακόμα και μια πολεμική εμπλοκή με θύματα τους λαούς» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Απευθυνόμενος σε όσες και όσους έχουν απογοητευθεί από τις προηγούμενες επιλογές τους, υπογράμμισε ότι «υπάρχει προοπτική για το λαό. Κι αυτή μπορεί να φωτιστεί με ένα νέο αγωνιστικό ξεκίνημα, με αλλαγή ρότας σκέψης και δράσης, άλλης επιλογής».

«Δεν μπορεί να φωτιστεί όταν μένει κάποιος προσκολλημένος στις ίδιες δυνάμεις που του δίνουν τη μία απογοήτευση μετά την άλλη, ρίχνουν τις απαιτήσεις του λαού στο πάτωμα, κλείνουν την αγωνιστική διάθεση στους τέσσερις τοίχους, μη τυχόν και απειληθεί η «κοινωνική συνοχή». Μια «κοινωνική συνοχή» που δεν είναι άλλη σε τελευταία ανάλυση, από την εξασφάλιση μέσω αυτής της συνοχής, της σταθερότητας της σαπίλας και διαφθοράς της καπιταλιστικής κοινωνίας» σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

 

«Η πραγματική σύγκριση δεν είναι ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ανάμεσα σ’ αυτό που ζούμε που γίνεται όλο και πιο αδιέξοδο και σ’ αυτό που μπορούμε να ζήσουμε. Αυτό είναι και το μοναδικό δίλημμα και είναι ένα και ξεκάθαρο:

-Συνέχιση της βαρβαρότητας με τη μία ή την άλλη συνταγή διαχείρισης που αναπαράγει τον φαύλο κύκλο των πολέμων, των κρίσεων, της εκμετάλλευσης, της χαμοζωής;

-Συμβιβασμός με τον καπιταλισμό ή ανειρήνευτος πόλεμος με την εξουσία των εκμεταλλευτών, αδιάκοπη πάλη για την ανατροπή της κυριαρχίας του, ρήξη και οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού;» ανέφερε και τόνισε:

«Για εμάς στο ΚΚΕ, είναι ξεκάθαρα. Δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστούμε με το σύστημα που τσακίζει τα όνειρά μας. Δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης.

Απορρίπτουμε τον ρεαλισμό της υποταγής και του λίγο χειρότερου κακού. Παλεύουμε για έναν άλλο κόσμο, μία κοινωνία χωρίς την παρασιτική παρουσία των καπιταλιστών, μία κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο της ανθρώπινες ανάγκες».

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα το κράτος έχει παραδώσει τη φροντίδα των φτωχών, των εγκαταλελειμμένων παιδιών στους ιδιώτες και τις ΜΚΟ, οι οποίες μάλιστα ξεπλένουν και τους εκμεταλλευτές για το δήθεν φιλάνθρωπο έργο τους, δημιουργώντας τις Κιβωτούς του Τρόμου.

Τα αποτελέσματα είναι τραγικά. Και δεν περιμέναμε τις αποκαλύψεις για την «Κιβωτό», για να το πούμε. Βλέπουμε τη μιζέρια στο Κέντρο «Μητέρα» που το έχουν εγκαταλείψει διαχρονικά οι κυβερνήσεις».

«Ο σοσιαλισμός και μάλιστα από τα πρώτα χρόνια, με ευθύνη του εργατικού κράτους, άνοιξε μια μεγάλη αγκαλιά φροντίδας και αγάπης για όλα τα παιδιά που βρέθηκαν στο δρόμο μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δηλαδή πριν από 100 και χρόνια» επισήμανε.

«Σήμερα, εκτός από αυτά τα αίσχη, το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις του, νόμο το νόμο έχουν διαμορφώσει επίσης, ένα πολυπλόκαμο βρωμερό και απαίσιο θεσμικό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές από κρατικές υπηρεσίες και μυστικές υπηρεσίες που αλωνίζουν. Πίσω από τη έννοια – λάστιχο της «εθνικής ασφάλειας» βρίσκεται μόνιμα ο «εχθρός λαός» και τα δικαιώματά του.

Κι ας βγαίνουν τώρα στα κεραμίδια οι υπέρμαχοι της περιβόητης αστικής δημοκρατίας.

Μάλιστα πολλοί απ’ αυτούς, γνωστοί για τον αντικομμουνισμό τους, θυμήθηκαν τις «ζωές των άλλων» στον σοσιαλισμό, ξεχνώντας βέβαια πως στο στόχαστρο στα σοσιαλιστικά κράτη δεν ήταν ο λαός, αλλά οι υποστηρικτές του φασισμού, των ναζί, της καπιταλιστικής εξουσίας, οι ντόπιοι και οι διεθνείς υποστηρικτές της» είπε ο Δ. Κουτσούμπας και κατέληξε στην ομιλία του:

«Μπροστά στα μάτια μας είναι όλες οι αποδείξεις που ένα πράγμα δείχνουν: Να απαλλαγούμε οριστικά από μια κοινωνία που έχει ευαγγέλιο την εξουσία των εκμεταλλευτών και καταπιεστών!

Να φτιάξουμε μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, διαφθορά και πολέμους».

Related Posts