Τουρκικές εκλογές: Καθαρή νίκη του Σουλτάνου – «Δεν θα μας δαμάσει» απαντά ο Κιλιτσντάρογλου

Καθαρή νίκη πήρε ο Ταγίπ Ερντογάν στον Β` γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα και με την ενσωμάτωση περίπου στο 100%.O Ερντογάν διατήρησε τη διαφορά των 4,5 μονάδων που είχε από τον πρώτο γύρο, αποσπώντας το 52,12% έναντι 47,88% του Κιλιτσντάρογλου.

Οι οπαδοί του Ερντογάν βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν με σημαίες και τραγούδια, ένα κλίμα που επικρατούσε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο ίδιος ο Ερντογάν στην πρώτη εμφάνιση του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε στους οπαδούς του με ένα τραγούδι. «Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα .Με σεβασμό στο αποτέλεσμα των εκλογών και ανάμεσα σε δυο θρησκευτικές γιορτές γιορτάσαμε μια ημέρα δημοκρατίας για το μέλλον του λαού και των παιδιών μας. Θα είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας. Εμείς ανήκουμε στην Τουρκία και η Τουρκία ανήκει σε εμάς. Μοναδικός νικητής είναι η Τουρκία. Και στις 14 Μαΐου και στις 28 Μαΐου νικητής ήταν ο λαός μας» ανέφερε ο Ερντογάν και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην προεκλογική εκστρατεία.

Την ίδια ώρα κατήφεια και περιδίνηση επικρατεί στο στρατόπεδο Κιλιτσντάρογλου, με τον ίδιο να λέει, στις πρώτες του δηλώσεις:

«Δεν μπορούσα να μας επιτρέψω να μας οδηγήσουν στη διχόνια. Δεν μπορούσα να το αντέξω αυτό, όταν τα ψυγεία των πολιτών ήταν άδεια. Πάντα βοηθούσα για να έχετε ευμάρια και ευημερία».

 

Related Posts