Τουλάχιστον 10 νεκροί από πυροβολισμούς στους εορτασμούς της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς στην Καλιφόρνια (βίντεο)

Συναγερμός στις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από αναφορές για μαζικούς πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο Monterey Park στην Καλιφόρνια το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Κινεζική Πρωτοχρονιά.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ στο Monterey Park, που βρίσκεται περίπου οκτώ μίλια (13 χιλιόμετρα) ανατολικά του Λος Άντζελες, στην περιοχή όπου πραγματοποιούνταν εορταστικές εκδηλώσεις για το κινεζικό Νέο Έτος.

Δεκάδες χιλιάδες είχαν συγκεντρωθεί το Σάββατο για την έναρξη ενός διήμερου φεστιβάλ, ενός από τα μεγαλύτερα γεγονότα της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς που λαμβάνει χώρα στην περιοχή, σύμφωνα με τους LA Times.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την αστυνομία και την πυροσβεστική να έχουν σπεύσει στην περιοχή και να παρέχουν τις πρώτες βοήθειας στα θύματα.

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, ωστόσο η αστυνομία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τον ακριβή αριθμό των νεκρών και των τραυματιών.

Σύμφωνα με τοπικές πληροφορίες, ο ύποπτος δεν έχει τεθεί ακόμη υπό κράτηση. Επιπλέον, τα κίνητρα του συμβάντος δεν είναι άμεσα σαφή.

Related Posts