Τζουμάκας: Οι κρατικοδίαιτοι και κερδοσκόποι βρήκαν το «μάστορα» τους από το Κίνημα της Πετσέτας

«Οι κρατικοδίαιτοι και κερδοσκόποι βρήκαν το “μάστορα” τους από το Κίνημα της Πετσέτας», αναφέρει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Τζουμάκας σε δήλωση του σχετικά με τις οργανωμένες δράσεις πολιτών κατά της παράνομης κατάληψης παραλιών.

Κάνει λόγο για «ένα κίνημα αυθόρμητο που δρα σε όλη τη χώρα, με δίκαιες απαιτήσεις σε θέματα που οι τοπικές κοινωνίες και οι τοπικές αρχές όφειλαν να ενεργούν αντί να ανέχονται την παρανομία και την αντικοινωνική πρακτική των επιτήδειων που διαπράττουν παρανομίες στις παραλίες, στην άναρχη δόμηση, στις χωματερές και σε άλλα».

Ο κ. Τζουμάκας σχολιάζει ότι «αρκετοί για το ότι καταλαμβάνουν παράνομα δημόσιο χώρο επαίρονται με τη λογική του “Νταή”», προσθέτοντας ότι «είναι οι φανατικοί υποστηρικτές της ιδιοκτησίας αλλά κρατικοδίαιτοι της ιδιωτικής οικονομίας και πρωταθλητές της κερδοσκοπίας». «Θεωρούν ως ιδιοκτησία τους τη Δημόσια γη στις παραλίες με την ανοχή και ορισμένων αρχών ελέγχου με διαπλεκόμενες δικτυώσεις», προσθέτει.

Ο κ. Τζουμάκας σημειώνει ότι «δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία η κατάληψη δημόσιου χώρου στις παραλίες πλέον του 30% και ιδιαίτερα σε περιοχές δικτύου Natura». Τονίζει δε ότι «οι εν λόγω κρατικοδίαιτοι και κερδοσκόποι καταλαμβάνουν έως και 80% της δημόσιας γης στις παραλίες, καταστρατηγώντας τη νομοθεσία με πολλαπλές παραβάσεις που δεν αφορούν μόνο την παραχώρηση αλλά και πλήθος άλλων παραβάσεων, όπως περιβαλλοντικές και πολεοδομικές».

Related Posts