Τζανακόπουλος: Αξιοθρήνητη η παρουσία του Μητσοτάκη στη Βουλή

Σήμερα στη Βουλή ήταν το αποκορύφωμα μιας διαδικασίας και μιας κρίσης του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο 105,5. Όπως εξήγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ολοένα και πιο σοβαρών επεισοδίων αυτής της κρίσης».

Για την παρουσία του πρωθυπουργού σήμερα στη Βουλή τόνισε ότι «ήταν πραγματικά αξιοθρήνητη» καθώς όπως είπε, δεν μπόρεσε να απαντήσει σε κανένα ερώτημα.

«Πέρα από τη φυγή, πέρα από το γεγονός ότι ο κύριος Μητσοτάκης δεν βρήκε το πολιτικό σθένος να αντιμετωπίσει με πολιτικά επιχειρήματα την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει το κορυφαίο θέμα: ο κύριος Μητσοτάκης δεν διέψευσε ότι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να παρακολουθείται από την ΕΥΠ» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε:

«Δεν το αρνήθηκε. Στην πραγματικότητα αυτό που απάντησε προσχηματικά είναι ότι  δεν θα μπορούσε να γνωρίζει αν ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθείται από την ΕΥΠ, όπως είπε θα ήταν παράνομο να γνωρίζει, παρά το γεγονός ότι είναι πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε ότι αυτή είναι η μεγάλη είδηση της ημέρας, «η άρνηση του κ. Μητσοτάκη να απαντήσει σε αυτό ευθύ ερώτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εκεί νομίζω ότι τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνα για την δημοκρατία για το κοινοβουλευτικό πολίτευμα ακόμα και για την εθνική ασφάλεια της χώρας».

«Ο Κ. Μητσοτάκης έχει δημιουργήσει ένα δυστοπικό σκηνικό είναι μία κατάσταση η οποία ξεφεύγει ακόμα και από την πιο νοσηρή κατασκοπευτική φαντασία». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ανέφερε ότι μιλάμε πλέον για κατασκοπευτικό κράτος, σε αναλογία με αυτό που γνωρίσαμε τον 20ο αιώνα ως αστυνομικό κράτος, είτε δεξιών ή αριστερών παρεκκλίσεων. «Σήμερα έχουμε το κατασκοπευτικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη και αυτό είναι πραγματικά επικίνδυνο για τη Δημοκρατία» κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Related Posts