Τζαβάρας: «Το βάρος της απόδειξης προφανώς δεν το έχει ο δημοσιογράφος»

«Από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, πρέπει να βγουν στην δράση» είπε για τη δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου παρακολουθήσεων ο βουλευτής της ΝΔ

«Το βάρος της απόδειξης προφανώς δεν το έχει ο δημοσιογράφος, το έχει ο εισαγγελέας και ο δικαστής», υπογράμμισε με έμφαση ο βουλευτής της νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη.

«Ο δημοσιογράφος έχει μόνο υποχρέωση να διασταυρώνει τις πηγές του», συνέχισε το μέλος της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής ο οποίος, ερωτηθείς τι θα έκανε αν το όνομα του περιλαμβανόταν σε λίστα θυμάτων παρακολούθησης, επισήμανε με νόημα: «θα υπεράσπιζα την αξιοπρέπεια μου, προσωπική και πολιτική».

Ο βουλευτής της νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε παράλειψη της κυβέρνησης το γεγονός ότι δε ρώτησε την ΑΔΑΕ για το νομοσχέδιο σχετικά με τις αλλαγές στην ΕΥΠ και για μία ακόμη φορά εξέφρασε την διαφωνία του με την επίκληση του απορρήτου στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Αναφερόμενος στην συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας την προσεχή Δευτέρα, επέμεινε ότι δεν τίθεται θέμα απορρήτου, ενώ σε ό,τι αφορά την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, ο κύριος Τζαβάρας υπογράμμισε ότι «από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, πρέπει να βγουν στην δράση». Μάλιστα, επισήμανε ότι αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουν τόσο «περιγραφικές λεπτομέρειες που δεν μπορεί να πει κανείς ότι κινούνται στο χώρο της φαντασίας».

Related Posts