Τζαβάρας: «Ο Χρήστος Ράμμος κάνει έναν αγώνα υπέρ της Δημοκρατίας»

Τις προσπάθειες του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, εξήρε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη.

Ο Κώστας Τζαβάρας υπογράμμισε ότι «ο Χρήστος Ράμμος κάνει έναν αγώνα, αξιοποιεί υπέρ της Δημοκρατίας τις δυνατότητες που του δίνει το Σύνταγμα». Αναφερόμενος στην γνωμοδότηση Ντογιάκου, ο Κώστας Τζαβάρας απεφάνθη ότι «η γνωμοδότηση κάνει μία σύγχυση μεταξύ δύο ξεχωριστών πραγμάτων», που είναι η διεξαγωγή ελέγχων από την ανεξάρτητη αρχή και η ενημέρωση των θυμάτων των υποκλοπών. Ο Κώστας Τζαβάρας κράτησε κλειστά τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, λέγοντας με νόημα πως ό,τι και να απαντήσει μπορεί να παρεξηγηθεί ή να δημιουργήσει πρόβλημα.

Πάντως, δεν πήρε πίσω την δήλωση του ότι σε ό,τι αφορά στη διερεύνηση των υποκλοπών, οι εισαγγελείς «κλώθουν». Αντιθέτως υπογράμμισε ότι «το έχει πει» και προειδοποίησε ότι «η καθυστέρηση έχει καταστεί συστημικό πρόβλημα της δικαιοσύνης». «Υπάρχει καθυστέρηση στην διερεύνηση των υποκλοπών και θα πρέπει να γιατρευτεί γιατί είναι σύμπτωμα στην λειτουργία ολόκληρου του κράτους», είπε με έμφαση ο πρώην υπουργός.

Σε ό,τι αφορά στο δημοσίευμα των New York Times ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει στο βρετανικό μουσείο δανεισμό των γλυπτών του Παρθενώνα, ο Κώστας Τζαβάρας επανέλαβε ότι «δανεισμός σημαίνει αναγνώριση της ιδιοκτησίας» και «αυτό», όπως είπε, «δεν μπορεί να γίνει».

Τέλος, αναφερόμενος στις διεργασίες μεταξύ των κομμάτων για το νομοθετικό μπλόκο στους νεοναζί, ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη «να βρεθεί μία ρύθμιση σύμφωνη με το Σύνταγμα και να λυθεί το θέμα», παραδεχόμενος ότι «είναι δύσκολη υπόθεση». Συμφώνησε, πάντως, ότι οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο δε γίνονται στο παρά ένα των εκλογών – «την κατανοώ αυτή την επιφύλαξη», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος δήλωσε ότι ο διάλογος μεταξύ των κομμάτων πρέπει να είναι δημοκρατικός και ειλικρινής, διαβεβαιώνοντας ότι σέβεται τις απόψεις που έχουν καταθέσει τα κόμματα της αριστεράς.

Related Posts