«Σφαγή» στην ΟΝΝΕΔ: Διαγράφουν όσους δεν στηρίζουν τον Μητσοτάκη – Το ίδιο θα γίνει και με τα ψηφοδέλτια

Η διαγραφή της Ελβίρας Σταθάτου, μοναδικής υποψήφιας προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κεφαλληνίας, λίγες ημέρες πριν τις κομματικές εκλογές και η αντικατάστασή της με αρεστό στην ηγεσία υποψήφιο, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην Κεφαλλονιά με τα μέλη της Νομαρχιακής να καλούν τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ να διαγράψει και τα 43 μέλη της ενώ απευθύνουν πολύ σκληρές καταγγελίες για διάλυση της οργάνωσης και καταποντισμό της ΝΔ στους νέους.

Παράλληλα τον καλούν να διαγράψει «και τα 213 νέα μέλη της οργάνωσης μας στο νησί που έχουν εγγραφεί τα τελευταία 3 χρόνια και όλοι μαζί είμαστε μια γροθιά».

Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου όταν «το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ κατόπιν εισηγήσεως του προέδρου της, προχώρησε στη διαγραφή της Ελβίρας Σταθάτου, της μοναδικής υποψήφιας προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κεφαλληνίας. Η διαγραφή αυτή συνιστά μία ευθεία προσβολή σε όλα τα μέλη της Νομαρχιακής μας αλλά και στην ίδια τη δημοκρατικότητα και την ιστορία της οργάνωσης μας. Πρόκειται για μία ωμή παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες του ίδιου του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, στην οποία θα μας βρει απέναντι του».

Μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου, όπου έληγε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την προεδρεία των Νομαρχιακών της ΟΝΝΕΔ,  η Ελβίρα Σταθάτου ήταν η μοναδική που είχε υποβάλλει υποψηφιότητα για την προεδρεία της ΟΝΝΕΔ Κεφαλληνίας και ως εκ τούτου αυτοδικαίως και σύμφωνα με το καταστατικό της Οργάνωσης θα εκλεγόταν πρόεδρος. Φαίνεται, όμως, ότι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, δεν ήταν ικανοποιημένος και έτσι αυθαίρετα όπως καταγγέλλει η Νομαρχιακή προχώρησε στη διαγραφή της με «ανυπόστατη αφορμή».

Στη συνέχεια εμφάνισε τον εκλεκτό του νέο υποψήφιο για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ Κεφαλληνίας. Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωση «Σήμερα, οι οργανώσεις της επαρχίας σβήνουν δυστυχώς η μία μετά την άλλη, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις. Μείναμε δυστυχώς ελάχιστοι που προσπαθούμε καθημερινώς με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε ζωντανή την παράταξη μας τη στιγμή που οι νέοι της γυρίζουν την πλάτη, κατατάσσοντας την ακόμα και ως τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις τους».

Παράλληλα κατηγορούν τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ ότι οδηγεί την οργάνωση σε διάλυση και κάνουν λόγο για «εκλογικό καταποντισμό της Νέας Δημοκρατίας στα νεανικά κοινά».

Related Posts