ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος πρόεδρος και ο Στέφανος Κασσελάκης – Ποιοι τον υποστηρίζουν

Η κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε με τέσσερις υποψηφίους: την Έφη Αχτσιόγλου, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Νίκο Παππά και τον Στέφανο Τζουμάκα. Απόψε, η λίστα των υποψηφίων αναμένεται να διευρυνθεί, με το όνομα του Στέφανου Κασσελάκη. Ερωτηματικό παραμένει, αν ο σημερινός πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, θα θέσει τελικά και εκείνος υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος ή όχι.

Με ένα τετράλεπτο βίντεο στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Στέφανος Κασσελλάκης θα ανακοινώνει πιθανότατα την υποψηφιότητά και θα συμπληρώσει το παζλ της κούρσας διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως όλα δείχνουν, ο Στέφανος Κασσελάκης, επιλέγει τον τόπο καταγωγής του, τα Χανιά, για την πρώτη εκδήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος. Έχει αποστείλει επιστολή στη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, ζητώντας την κοινοποίησή της προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσκαλώντας τα σε ανοιχτή συζήτηση αύριο, βράδυ, στους Τάφους του Βενιζέλου.

Και εφόσον έχουν συγκεντρωθεί οι 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής, όπως απαιτείται, θα είναι ο πέμπτος υποψήφιος για την προεδρία μαζί με την Εφη Αχτσιόγλου, τον Νίκο Παππά, τον Στέφανο Τζουμάκα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η υποψηφιότητά του κ. Κασσελάκη πυροδότησε έντονη συζήτηση, εκτός και εντός ΣΥΡΙΖΑ. Θετικά διακείμενος φάνηκε εξαρχής ο Παύλος Πολάκης. Υπήρξαν και αρνητικές αντιδράσεις, όπως αυτή του πρώην συνεργάτη του Νίκου Φίλη, Τάκη Κατσαρού που καταλόγισε στον κ. Κασσελάκη «προσωπική εκστρατεία και ότι στήνει μηχανισμό προβολής».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ερωτηθείς κατ΄επανάληψη και για τον κ. Κασσελάκη αλλά και για το τι θα πράξει εκείνος – εάν δηλαδή θα μπει στη κούρσα διαδοχής – δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο.

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, μέχρι το συνέδριο μπορούν να γίνουν πολλά. Δεν μιλάω προσωπικά, δεν είναι θέμα προσωπικής επιδίωξης και μπορώ να προσφέρω από οποιαδήποτε θεση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φάμελλος.

Πηγή: ΕΡΤ

Related Posts