ΣΥΡΙΖΑ: Το predator το λειτουργούσαν αποσπασμένοι αστυνομικοί – Η ΕΥΠ παρακολουθούσε Χατζηδάκη – Αλεξόπουλο

Ανακοίνωση σχετικά με τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην οποία, μεταξύ άλλων τονίζει ότι «το αφήγημα της κυβέρνησης καταρρέει», ενώ ζητά από το Μαξίμου «να απαντήσει αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε και επίσημα Χατζηδάκη – Αλεξόπουλο».

«Κάθε Κυριακή οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συμπληρώνουν και νέα κομμάτια στο παζλ των παράνομων παρακολουθήσεων και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για την ενοχή του κ. Μητσοτάκη» τονίζει αρχικά η Κουμουνδούρου και διευκρινίζει ότι αναφέρεται σε δημοσίευμα γνωστής εφημερίδας, σημειώνοντας: «Σήμερα η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ αποκαλύπτει ότι το Predator, όχι μόνο λειτουργούσε σε χώρους του ελληνικού δημοσίου, αλλά και ότι αυτοί που το λειτουργούσαν ήταν αποσπασμένοι αστυνομικοί, των οποίων τα ονοματεπώνυμα βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας».

«Με δυο λόγια το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη ότι δήθεν κάποιος άγνωστος ιδιώτης χρησιμοποιούσε το κακόβουλο λογισμικό, καταρρέει με ονόματα και διευθύνσεις» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει ότι «το μόνο που μένει πλέον στον κ. Μητσοτάκη, που εδώ και τρεις εβδομάδες κρύβεται από τη Βουλή, είναι να βρει το θάρρος και να δώσει μια απάντηση: Ισχύει η σημερινή συγκλονιστική αποκάλυψη της εφημερίδας Documento ότι η ΕΥΠ παράλληλα με το predator παρακολουθούσε και με επίσημη επισύνδεση τον τότε υπουργό Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, καθώς και τον επικεφαλής της διεύθυνσης εξοπλιστικών κ. Αλεξόπουλο;».

«Αν θέλει να το διαψεύσει μπορεί πολύ απλά να ζητήσει στην ΑΔΑΕ να ελέγξει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, που με βάση το νόμο υποχρεούνται να τηρούν αρχείο» προσθέτει σκωπτικά η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει λέγοντας ότι «όσο δεν το τολμά και σιωπά τόσο επιβεβαιώνει ότι είναι επικίνδυνος για τη δημοκρατία πρωθυπουργός».

Related Posts