ΣΥΡΙΖΑ: Παρεμβάσεις Τσίπρα για την ενότητα – Μπαράζ επαφών, συναντήθηκε και με τον Τεμπονέρα

Με τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ να τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και στη σκιά της δραματικής συνεδρίασης της Κ.Ε., της συνάντησης Τσίπρα – Σακελλαρίδη προχθές στη Νέα Σμύρνη και των αιχμηρών δηλώσεων Κασσελάκη για το μαξιλάρι των 37 δις, ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε χθες με τον νυν πρόεδρο του κόμματος, προτάσσοντας την ανάγκης διατήρησης της ενότητας του κόμματος, ενώ πριν λίγο έγινε συνάντηση και με τον Διονύση Τεμπονέρα.

«Σε πολύ καλό κλίμα η συζήτηση, όπως κάθε φορά, καθώς ο νυν και ο πρώην πρόεδρος επικοινωνούν τακτικά. Η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης με επικέντρωση στην ανάγκη για την ενότητα στο κόμμα», ανέφεραν πηγές του Στ. Κασσελάκη για την συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

Ανήσυχος  για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε ο Α. Τσίπρας και τόνισε στη συνάντηση με Κασσελάκη, τη σημασία της ενότητας απέναντι στην κυβέρνηση όσο και ενόψει ευρωεκλογών

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας το μπαράζ των επαφών, συναντήθηκε το πρωί με το Νάσο Ηλιόπουλο, λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Ομάδας Αχτσιόγλου, όπου θα σταθμίσουν τα δεδομένα για το αν θα αποχωρήσουν ή όχι από  ΣΥΡΙΖΑ. Είχαν προηγηθεί συναντήσεις των γραμματέων του κόμματος με Χαρίτση και Ηλιόπουλο.

Παράλληλα, πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα ανέφεραν σχετικά με το δείπνο που είχε προχτές με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, σε ταβέρνα της Νέας Σμύρνης: «Ο πρώην πρωθυπουργός συναντά κατά καιρούς φίλους και πρώην συνεργάτες. Τι πιο φυσιολογικό. Ας μη τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα».

Με βάση την πολιτική απόφαση της Κ.Ε το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάνε τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια, ενώ η επόμενη συνεδρίαση της Κ.Ε έχει προγραμματιστεί για 9 και 10 Δεκεμβρίου για τον ορισμό θέσεων του Συνεδρίου που προσδιορίζεται για το τέλος Φεβρουαρίου.

 

Related Posts