ΣΥΡΙΖΑ: Κεντρική καμπάνια ώστε η εκλογή προέδρου να αποτελέσει μεγάλο πολιτικό γεγονός
Με στόχο την ανάδειξη της εκλογής νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον της κοινωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά κεντρική καμπάνια στα τέλη Ιουλίου.
Αυτό αποφασίστηκε σύμφωνα με κομματικές πηγές σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, Έφης Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Νίκου Παππά, Στέφανου Τζουμάκα, με τη γραμματέα της ΚΕ, Ράνια Σβίγκου, και τον αναπληρωτή γραμματέα, Γιώργο Βασιλειάδη. Στόχος να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των μελών στην κάλπη για την εκλογή προέδρου, αλλά και να εγγραφούν και νέα μέλη καθώς όπως προβλέπεται από το Καταστατικό -όπως έγινε και στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα- όποιος δεν είναι μέλος και επιθυμεί να ψηφίσει για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορεί να εγγραφεί μέλος ακόμα και ανήμερα της ψηφοφορίας, τη στιγμή που θα προσέλθει για να ψηφίσει σε κάποιο εκλογικό κέντρο.
Στη σύσκεψη, που συγκάλεσαν η γραμματέας της ΚΕ και ο αναπληρωτής γραμματέας και πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και ενωτικό κλίμα, αποφασίστηκε ότι το κόμμα θα διαθέσει όλες τις δυνάμεις του ώστε η διαδικασία εκλογής να αποτελέσει μεγάλο πολιτικό γεγονός, καθώς συνιστά κορυφαία διαδικασία, αλλά και στοίχημα για το κόμμα η συμμετοχή. Η κεντρική καμπάνια του κόμματος που αποσκοπεί στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος και την αύξηση της συμμετοχής εξυπακούεται ότι θα «τρέχει» παράλληλα με τις καμπάνιες των υποψηφίων. Επιπλέον, το κόμμα θα συμβάλει με τις δυνάμεις του στην ισότιμη προβολή των θέσεων των υποψηφίων.
Οριστικές αποφάσεις για το ζήτημα του debate, αλλά και για τυχόν λεπτομέρειες που αφορούν στη διαδικασία εκλογής, θα ληφθούν στο προσεχές διάστημα. Από τη σημερινή συνάντηση διεφάνη σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι εκτιμούν ότι αυτό πρέπει να είναι ένα και να πραγματοποιηθεί μετά το διαρκές συνέδριο το οποίο έχει οριστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Παππάς έχει και δημόσια τοποθετηθεί για διεξαγωγή δύο debate, ένα τώρα και ένα μετά. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να προκρίνεται η κατεύθυνση να διεξαχθεί όχι με τους συνηθισμένους στενούς όρους, αλλά με όρους που θα διευκολύνουν να υπάρξει πιο ελεύθερη και ουσιαστική συζήτηση.