ΣΥΡΙΖΑ: «Θύμα του παρακράτους του Μαξίμου ο Δένδιας – Επικίνδυνος ο Μητσοτάκης»

Το δημοσίευμα εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» που φέρνει στην επιφάνεια νέες αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και το κακόβουλο λογισμικό Predator σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «επιβεβαίωση» της παρακολούθησης του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, την οποία χαρακτηρίζει «πολύ σοβαρή υπόθεση που θέτει σε διακινδύνευση την εθνική μας ασφάλεια», καθώς και της σύνδεσης του Predator με το «παρακράτος του Μαξίμου».

Παράλληλα, επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο “αναρωτιόμαστε αν θα μιλήσει και πάλι για παραμυθάδες και πράκτορες των Ρώσων”, ενώ τον χαρακτηρίζει “ένοχο και επικίνδυνο”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το εύρος των προσώπων που τέθηκαν υπό παρακολούθηση από το καθεστώς Μητσοτάκη συνεχίζονται για δεύτερη Κυριακή από την εφημερίδα Documento.

Ωστόσο, αυτήν την Κυριακή ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, που επιβεβαιώνει ότι η λίστα που έχει δει το φως της δημοσιότητας είναι γνήσια, ότι το Predator το προμηθεύτηκε το Μαξίμου, αλλά και ειδικότερα ότι η παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών κου Δένδια από το παρακράτος του Μαξίμου είναι γεγονός που έλαβε χώρα με κακόβουλο sms στο κινητό του περίπου πριν από έναν χρόνο.

Αναρωτιόμαστε αν ο κος Μητσοτάκης θα επαναλάβει με την ίδια ένταση τις επιθέσεις που εξαπέλυσε πριν από μια βδομάδα στην εφημερίδα Documento και στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.

Αν θα μιλήσει και πάλι για παραμυθάδες, για πράκτορες των Ρώσων, αν θα απειλήσει και τους δημοσιογράφους του ΒΗΜΑτος με ποινές φυλάκισης 20 ετών, επειδή κατέχουν στοιχεία και αποδείξεις.

Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο και ανεξαρτήτως των εσωκομματικών ή προσωπικών διαφόρων εντός της κυβέρνησης, η παρακολούθηση του ΥΠΕΞ της χώρας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που θέτει σε διακινδύνευση την εθνική μας ασφάλεια.

Και ο κος Μητσοτάκης είναι ένοχος και εξαιρετικά επικίνδυνος για να κυβερνά τη χώρα”.

Related Posts