ΣΥΡΙΖΑ: Εθνικός υποκλοπέας ο Μητσοτάκης – Γνώριζε για το Predator

Βαρύτατα εκτεθειμένος παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όσο και να προσπαθεί να πείσει ότι όλα συνέβησαν εν αγνοία του, καθώς και οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για την εταιρεία Intellexa και το Predator δείχνουν το Μέγαρο Μαξίμου.

Τα τελευταία έγγραφα που έφερε στο φως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο γνώριζε ποιοι έχουν το Predator, αλλά και ότι στις επίμαχες άδειες αναγράφεται ρητά πως πρόκειται για «λογισμικό παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων», το οποίο μάλιστα κοστολογείται στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Με βάση τα έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα, αποδεικνύεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε άδεια εξαγωγής του εν λόγω παράνομου λογισμικού παρακολούθησης στη Μαδαγασκάρη το 2021.

Ωστόσο σημαντική αποκάλυψη αποτελεί το γεγονός ότι οι άδειες εξαγωγής έχουν την υπογραφή του «τοποτηρητή» του Κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Εξωτερικών, Γιάννη Σμυρλή, ο οποίος κατέχει θέση ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

Ο κ. Σμυρλής αποτελεί τον άνθρωπο – κλειδί στο πως συνδέεται το Μέγαρο Μαξίμου με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Ο ίδιος αποτελεί απόδειξη ότι ο Κ. Μητσοτάκης γνώριζε για την ύπαρξη της Intelexa και προφανώς το Predator, καθώς όπως αποκάλυπτε η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας ήταν για χρόνια στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ, ενώ περιγράφεται ως «ακραιφνής μητσοτακικός».

Πληροφορίες εμφάνιζαν τον ίδιο ως στενά συνδεδεμένο με το περιβάλλον του Κ. Μητσοτάκη, με τον τελευταίο να φέρεται να εμπιστεύθηκε στον κ. Σμυρλή τη θέση στο ΥΠΕΞ το 2019, προκειμένου αφενός υπάρχει ένα «μάτι» στον Νίκο Δένδια, και ταυτόχρονα να ρυθμίζει κρίσιμη μερίδα των θεμάτων εξαγωγών.

Ως αποτέλεσμα των σημερινών αποκαλύψεων, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με ανακοίνωσή του κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «εθνικό υποκλοπέα», να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, «πόσες ακόμα αντίστοιχες άδειες εξαγωγής του Predator έχει δώσει και σε ποιες χώρες;».

«Μέχρι στιγμής είχαμε μάθει από τους New York Times πως ο κ. Μητσοτάκης ψευδόταν όταν έλεγε πως δεν γνωρίζει ποιοι έχουν το κακόβουλο λογισμικό Predator, ενώ την ίδια ώρα ο άνθρωπός του στο Υπουργείο Εξωτερικών, κ. Σμυρλής, έδινε άδεια εξαγωγής του λογισμικού στην Intellexa για να πουληθεί στη Μαδαγασκάρη» αναφέρεται χαρακτηριστικά την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει πει ούτε καν στον κόπο να διαψεύσει τις αποκαλύψεις, προτιμώντας την ένοχη σιωπή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον απόηχο των παραπάνω αποκαλύψεων, νέα δημοσιεύματα εμφανίζουν το Μέγαρο Μαξίμου έτοιμο να καρατομήσει τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστο Ράμμο, με μεθόδευση.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης εμφανίζονται να επεξεργάζονται σενάρια απομάκρυνσης του κ. Ράμμου είτε θέτοντας όριο ηλικίας, είτε περιορίζοντας τη διάρκεια της θητείας του, είτε συγχωνεύοντας την ΑΔΑΕ με άλλη Αρχή.

Για το τέλος αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο η ΑΔΑΕ, μετά από έλεγχο στην Cosmote, διαπίστωσε ότι τα τηλέφωνα του ευρωβουλευτή Γ. Κύρτσου και του ερευνητή δημοσιογράφου Τ. Τέλλογλου παρακολουθούνται από την ΕΥΠ. Την ίδια ημέρα, ο Χρήστος Ράμμος δήλωσε ότι η ΑΔΑΕ συνεχίζει την ελεγκτική της αρμοδιότητα ως οφείλει, κόντρα στην προσπάθεια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου να αποτρέψει τον έλεγχο.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ μάλιστα σημείωνε ότι «η Αρχή υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και κατά τα λοιπά απολαμβάνει πλήρους  ανεξαρτησίας στην ενάσκηση του συνταγματικού και εν γένει κανονιστικού της καθήκοντος».

Related Posts