Συνήγοροι Τουλουπάκη: Οργή για την προσπάθεια παρέμβασης στη δικαιοσύνη – Ο Γεωργιάδης ζήτησε τη φυλάκισή της

«Μετατροπή υπουργού σε δικαστή» και «προσπάθεια επηρεασμού της δικαιοσύνης» σε βάρος της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, καταγγέλλουν οι συνήγοροί της.

Αφορμή η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή πρόσφατα που συγκεκριμένα ισχυρίστηκε: «Το ότι πρέπει να μπει η κα Τουλουπάκη στη φυλακή το λέω και σήμερα. Ήταν λάθος η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου».

Όπως αναφέρουν οι συνήγοροι της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς με τη νέα αθέμιτη παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης από το βήμα του Κοινοβουλίου «παραβιάστηκε ευθέως το τεκμήριο της αθωότητας της κας Τουλουπάκη, η διάκριση των εξουσιών και δημιουργούνται συνθήκες μη δίκαιης δίκης σε εκκρεμή δίκη».

Η δήλωση των συνηγόρων της Ελένης Τουλουπάκη:

«….Στις 15 Δεκεμβρίου 2022 ο εν ενεργεία Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συνεδρίαση της Βουλής, και ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσής της στο Ειδικό Δικαστήριο δήλωσε από το επίσημο βήμα της Βουλής «Το ότι πρέπει να μπει η κα Τουλουπάκη στη φυλακή το λέω και σήμερα. Ήταν λάθος η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου». Η ανωτέρω έκφραση κατά του προσώπου της κας Τουλουπάκη από υψηλό κρατικό αξιωματούχο σε δημόσια συνεδρίαση της Βουλής συνιστά ανεπίτρεπτη διαπίστωση ενοχής της ενώ εκκρεμεί δίκη που θα κρίνει την κατηγορία, μετατροπή υπουργού σε δικαστή και προσπάθεια επηρεασμού της δικαιοσύνης σε βάρος μου.

Με τον τρόπο αυτό παραβιάστηκε ευθέως το τεκμήριο της αθωότητας της κας Τουλουπάκη, η διάκριση των εξουσιών και δημιουργούνται συνθήκες μη δίκαιης δίκης σε εκκρεμή δίκη.

Η υπεράσπιση της κας Τουλουπάκη εκφράζει την αγανάκτηση και τη λύπη της για την αντιθεσμική παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική και δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί το δικαίωμα της εντολέως της να έχει μία δίκαιη δίκη σε ένα βαλλόμενο κράτος δικαίου, επιφυλασσόμενη για κάθε νόμιμη ενέργεια.

Αθήνα 19 Δεκεμβρίου 2022

Οι συνήγοροι της κας Τουλουπάκη

Ιωάννης Μαντζουράνης Βασίλειος Χειρδάρης Ευάγγελος Γεωργακόπουλος»

Related Posts