Στον εισαγγελέα η Γεροβασίλη – Το Μέγαρο Μαξίμου κατηύθυνε τις παρακολουθήσεις

Κατάθεση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών έδωσε σήμερα η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Εξερχόμενη από το γραφείο του εισαγγελέα η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι «κλήθηκα από την εισαγγελέα να καταθέσω και στηρίζω τη μήνυσή μου που αφορούσε στην παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών μου δεδομένων», σημειώνοντας ότι η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει «με δεδομένο τον κλονισμό που έχει προκαλέσει το όλο θέμα η Δικαιοσύνη να ερευνήσει την υπόθεση και να ρίξει άπλετο φως σε αυτή».

Παράλληλα, η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «το Μέγαρο Μαξίμου κατηύθυνε τις παρακολουθήσεις, παρακολουθώντας ακόμη και υπουργούς του όπως ο Νίκος Δένδιας».

Η Όλγα Γεροβασίλη είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου με την αποκάλυψη από το Documento ότι ήταν ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από το κοινό σύστημα ΕΥΠ – Predator.

Ειδικότερα, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, την μήνυσή της ζητώντας να υπάρξει διερεύνηση και συγκεκριμένα:

-Προσβολές Απορρήτου και Επικοινωνίας

-Παράνομη πιθανή κτήση, γνώση, χρήση Κρατικών Απορρήτων δια της παράνομης παγίδευσης του τηλεφώνου μου και της παράνομης πρόσβασης στο αρχείο αυτού αλλά και στο αρχείο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μου, ήτοι σε αρχειακό υλικό που αφορά και στην περίοδο που διετέλεσα Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πολιτική προϊσταμένη της ΕΥΠ αλλά και στενή συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού, κου Αλέξη Τσίπρα

-Παράνομη επεξεργασία προσωπικών μου δεδομένων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες .Εγκλήματα κατά της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών

-Πιθανή συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση για την τέλεση των ανωτέρω αδικημάτων

Related Posts