«Στημένη η δίωξη» – Η πρώτη αντίδραση του Τραμπ στις εις βάρος του κατηγορίες από την Πολιτεία της Τζόρτζια

Ο αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε σήμερα το «στημένο» κατηγορητήριο, μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του για την απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των εκλογών του 2020 στην πολιτεία Τζόρτζια.

«Εμένα μου φαίνεται στημένο», ήταν η αντίδραση του κ. Τραμπ, που διεξάγει εκστρατεία στο πλαίσιο της εσωκομματικής διαδικασίας των Ρεπουμπλικάνων για την ανάδειξη του υποψηφίου τους στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024, σε μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, προσωπικό του δημιούργημα. «Γιατί δεν μου απήγγειλαν κατηγορίες πριν από δυόμισι χρόνια; Διότι ήθελαν να το κάνουν εν μέσω της πολιτικής μου εκστρατείας. Κυνήγι μαγισσών!», πρόσθεσε.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters για πρώτη φορά ορισμένοι σύμμαχοι και στενοί συνεργάτες του ρεπουμπλικανού πρώην Αμερικανού προέδρου, που διεκδικεί την επανεκλογή του, αντιμετωπίζουν επίσης ποινικές διώξεις για τη συμμετοχή τους στις προσπάθειες ανατροπής του αποτελέσματος των εκλογών του 2020.

Που βασίστηκε η εισαγγελέας της κομήτειας για τη δίωξη

Η εισαγγελέας της κομητείας Φούλτον, η Φάνι Γουίλις, βασίστηκε σε ισχύοντα νόμο στην Τζόρτζια που αφορά τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος για την απαγγελία των κατηγοριών. Ο νόμος, που χρησιμοποιείται κυρίως για την άσκηση ποινικών διώξεων σε μέλη συμμοριών, προβλέπει την επιβολή ποινών φυλάκισης 5 ετών ως και κάθειρξης 20 ετών.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει προθεσμία μέχρι το μεσημέρι της 25ης Αυγούστου να παραδοθεί οικειοθελώς στις Αρχές τις κομητείας Φούλτον, στην Πολιτεία της Τζόρτζια, ανέφεραν σε δημοσίευμά τους οι New York Times.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, NY Times, Reuters

 

Related Posts