Σοφί Ιν’τ Φελντ: Το σκάνδαλο των υποκλοπών μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το Γουότεργκειτ

Η εισηγήτρια της επιτροπής PEGA στο Ευρωκοινοβούλιο Σόφι Ιντ’Φελντ μίλησε αποκλειστικά στην DW για τις εξελίξεις στην υπόθεση των παρακολουθήσεων και οι δηλώσεις της διασύρουν για ακόμη μια φορά την χώρα μας για τα πεπραγμένα αλλά και τις αδράνειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.

Σε ευθεία ερώτηση για το αν υπάρχει «ελληνικό Γουότεργκειτ» η Ολλανδή ευρωβουλευτής είπε ότι «έχουμε κάτι περισσότερο απο αιτιάσεις … Υπάρχουν αρκετοί δημοσιογράφοι, που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Με ρωτάτε, αν είναι κάτι σαν το Γουότεργκειτ; Μπορεί να είναι και κάτι μεγαλύτερο», όπως δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση λέει ότι δεν έχει σχέση, αλλά με όλες τις αιτιάσεις ή και τις αποδείξεις που υπάρχουν, θα έλεγα ότι είναι προς το συμφέρον της κυβέρνησης να μην χάνει χρόνο, να ερευνήσει, να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Έχω εκπλαγεί, διαπιστώνοντας ότι δεν έχουν καταθέσει πρόσωπα-κλειδιά, όπως ο κ.Δημητριάδης, ο κ.Λαβράνος ή ο κ.Μπίτσιος. Ακούω ότι καλούνται να καταθέσουν σε επιτροπή της Βουλής, δεν γνωρίζουμε αν θα προσέλθουν. Αλλά ούτε την αστυνομία είδαμε να ερευνά τα γραφεία της Intellexa για  να συγκεντρώσει αποδεικτικά στοιχεία», τονίζει η εισηγήτρια της PEGA.

Σε άλλο σημείο κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε πρόσφατα ελληνικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία και ο δολοφονηθείς δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ βρισκόταν παλαιότερα υπό παρακολούθηση. «Εδώ χρειαζόμαστε επείγουσα διαλεύκανση», λέει, «πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με ελευθερία και ασφάλεια. Αυτό αποτελεί βασικό στοιχείο για τη λειτουργία της Δημοκρατίας», τονίζει η Ιν΄τ Φελντ.

 

Related Posts