Σκάνδαλο υποκλοπών: Τελικά «έφαγαν» τον Τζαβάρα από την επιτροπή Θεσμών – Ήταν κατά του απορρήτου  

Αυτό που ψιθυριζόταν εδώ και ημέρες έγινε πράξη, καθώς, ο βουλευτής Ηλείας αναμένεται να αντικατασταθεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς παραμένει σταθερά εκτός γραμμής κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η αντικατάστασή του Κώστα Τζαβάρα έρχεται τρεις μόλις ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση, κατά την οποία έχουν κληθεί να καταθέσουν πρόσωπα κλειδιά της υπόθεσης, όπως, ο ανιψιός του πρωθυπουργού και πρώην γενικός γραμματέας του, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο ιδρυτής της Intellexa που εμπορεύεται το Predator, Ταλ Ντίλιαν και οι επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος που φέρονται να συνδέονται με τις Krikel και Intellexa.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κώστας Τζαβάρας, εμμέσως πλην σαφώς, εξωθήθηκε στο να ζητήσει την αντικατάστασή του, καθώς, δεν επιθυμεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος, καθώς δεν αλλάζει τις απόψεις του σε σχέση με το θέμα των υποκλοπών, όπως η κάθετη αντίθεσή του στην επίκληση του απορρήτου, την οποία έχει κάνει σημαία το Μαξίμου με στόχο τη συγκάλυψη της δυσώδους υπόθεσης.

Αλγεινή εντύπωση, πάντως, έχει προκαλέσει το γεγονός ότι από «γαλάζιες» πηγές υπάρχει χυδαία σπέκουλα και διακινούνται σενάρια πως η αντικατάσταση του βουλευτή Ηλείας γίνεται για λόγους υγείας.

Σταθερά κατά της επίκλησης του απορρήτου

Σημειώνεται ότι, ακόμη και χθες, ο Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στον Ρ/Σ Στο Κόκκινο αποδόμησε πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ενώ έκανε λόγο για παράνομες επί της ουσίας διαδικασίες από τις τράπεζες, που κρατούν όμηρο το πολιτικό σύστημα, ενώ παράλληλα σχολίασε εκ νέου το σκάνδαλο υποκλοπών.

Παράλληλα, τόνισε με νόημα ότι δεν τίθεται θέμα απορρήτου στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τη Δευτέρα, γιατί δεν αφορά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, με δεδομένο ότι δεν θα προσέλθουν ο πρωθυπουργός και κάποιος υπουργός, αλλά την εξέταση ζητημάτων που άπτονται διαφάνειας του δημόσιου βίου.

Οι δηλώσεις που έφεραν πυρά από τη Δικαιοσύνη

Η τοποθέτησή του, μάλιστα, προκάλεσα ενόχληση στους κόλπους της Δικαιοσύνης, με τον Ισίδωρο Ντογιάκο και την Ένωση Εισαγγελέων να βάλλουν, σήμερα, εναντίον του.

«Από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, καλό θα είναι να βγουν στην δράση και αυτή έχει μόνο μία κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά κι έκρινε πως η δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει με συγκεκριμένες ανακριτικές ενέργειες, να πάει στο χώρο της ΕΥΠ και να ψάξει να βρει τα έγγραφα γιατί υπάρχουν π.χ. εγκρίσεις, ποιοι παρακολουθούνται και για ποιους λόγους.

«Έχει καθυστερήσει η Δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Τζαβάρας και επεσήμανε πως «το βάρος της απόδειξης προφανώς δεν το έχει ο δημοσιογράφος, το έχει ο εισαγγελέας και ο δικαστής» και πως «ο δημοσιογράφος έχει την υποχρέωση να διασταυρώνει τις πληροφορίες του».

Σήμερα ήρθε η απάντηση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά και από την Ένωση Εισαγγελέων.

Related Posts