Σκάνδαλο υποκλοπών: Παρακολουθούσαν και τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων – Απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Βαρέλι χωρίς πάτο είναι η λίστα με τα ονόματα των ανθρώπων που παρακολουθούνταν από ΕΥΠ και Predator, ενώ το κουβάρι του σκανδάλου των υποκλοπών ξετυλίγεται ολοένα και περισσότερο.

Όπως αναφέρεται, εκτός από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, και ΓΕΣ, Χαράλαμπο Λαλούση, στη λίστα των παρακολουθήσεων βρισκόταν επίσης και ο πρώην Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Θ. Λάγιος!

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη βδομάδα αποκαλύφθηκε ότι υπό παρακολούθηση είχαν τεθεί και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, αλλά και η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου και ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης.

Απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από την εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους επικεφαλής της εθνικής άμυνας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «η σημερινή αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους επικεφαλής της εθνικής άμυνας της χώρας σοκάρει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και παραπέμπει στις πιο σκοτεινές στιγμές της ελληνικής ιστορίας.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα ως προϊστάμενος της ΕΥΠ να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις: Ήταν στα αλήθεια υπό παρακολούθηση οι αξιωματούχοι που έχουν ως αποκλειστικό έργο την άμυνα της χώρας έναντι ξένων επιβουλών; Και αν ναι ποιος ο εθνικός λόγος;».

Συνεχίζοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει ότι «το ίδιο ξεκάθαρες απαντήσεις οφείλει να δώσει και η υπεύθυνη για την ΕΥΠ εισαγγελέας, κα Βλάχου: Υπέγραψε διάταξη για την παρακολούθηση των επικεφαλής της Εθνικής μας Άμυνας;

Και αν ναι, ποιος ο εθνικός λόγος; Η υπομονή του ελληνικού λαού έχει εξαντληθεί και απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα επιτρέψει η αντιδημοκρατική αυτή εκτροπή να θέσει σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια».

Related Posts