Σκάνδαλο υποκλοπών: Επικίνδυνα παιχνίδια με την ασφάλεια της χώρας

Νέα τροπή παίρνει το σκάνδαλο των υποκλοπών καθώς αποκαλύφθηκε ότι στο στόχαστρο των παρακολουθήσεων ήταν όχι μόνο υπουργοί, πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι αλλά και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, στο στόχαστρο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης, και ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών, Θόδωρος Λάγιος.

Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήδη από το Σάββατο ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση, αυτή εμφανίστηκε σε πλήρη σύγχυση και προτίμησε τις υπεκφυγές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αντί να απαντήσει επί της ουσίας για την αποκάλυψη εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και στον Κώστα Βαξεβάνη.

Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε για «αισώπειους μύθους» και αναπόδεικτους ισχυρισμούς, ενώ έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «παρωδία» τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ωστόσο, σε πλήρη σύγχυση, ανέφερε ότι η δικαστική έρευνα πρέπει «να αποσαφηνίσει το ταχύτερο δυνατό κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής».

Μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Η δικαιοσύνη απαιτείται να κάνει γρήγορα τη δουλειά της και η κυβέρνηση θεσμικά έρχεται να αντιμετωπίσει μια σειρά σοβαρών παθογενειών για τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών και να καταστήσει την Ελλάδα πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα υπάρχει καθολική απαγόρευση χρήσης λογισμικών παρακολούθησης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επανήλθε και κάλεσε την κυβέρνηση «να αφήσει τους εξυπνακισμούς και να απαντήσει η κυβέρνηση αν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων».

Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε ότι μετά τις «ανατριχιαστικές αποκαλύψεις ότι πέραν υπουργών επιχειρηματιών και πολιτικών προσώπων στόχος της ΕΥΠ ήταν και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε για μια ακόμη φορά το δρόμο των γελοίων υπεκφυγών και των επιθέσεων αντί των ξεκάθαρων απαντήσεων.

Τα πράγματα ωστόσο είναι πολύ σοβαρότερα από όσο νομίζουν, για να θαρρούν πως θα ξεφύγουν με αναφορές στον Αίσωπο και με εξυπνακισμούς.

Τα ερωτήματα:

  •     Είναι αληθές ότι η ΕΥΠ είχε ως στόχους παρακολούθησης τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας;
  •     Μπορεί ο πολιτικός υπεύθυνος της ΕΥΠ και πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, να το διαψεύσει κατηγορηματικά;
  • Θα περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις.

 

Με την εθνική ασφάλεια της χώρας δεν πρόκειται να ανεχθούμε παιχνίδια

Related Posts