Ρεζίλι διεθνώς η κυβέρνηση – Ο ξένος Τύπος την κατηγορεί για τις υποκλοπές, έρευνα ζητούν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα

Όλος ο κόσμος γνωρίζει πλέον τι συμβαίνει στην Ελλάδα με το σκάνδαλο υποκλοπών.

Έγκριτα μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι παρακολουθούνται πρώην πρωθυπουργός, υπουργοί και βουλευτές. Επισημαίνουν μάλιστα πως η Ελλάδα έχει θέμα με τη Δημοκρατία.

Το Politico που έχει ασχοληθεί αρκετά με το ζήτημα, γράφει ότι «το σκάνδαλο υποκλοπών στην Ελλάδα γιγαντώνεται».

Η αμερικανική οικονομική εφημερίδα Barron’s, που αποτελεί τμήμα της Wall Street Journal δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: «Σκάνδαλο υποκλοπών στην Ελλάδα: Στο στόχαστρο υπουργοί και πρώην πρωθυπουργός».

Σε βάθος έρευνα ζητούν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα

Μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για τις παρακολουθήσεις υπουργών, βουλευτών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, τοποθετήθηκε την Κυριακή και η οργάνωση Τύπου Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.

Οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα αναρωτιούνται δηκτικά στο Twitter: «Ένα παρανοϊκό σύστημα μαζικής παρακολούθησης;».

Παράλληλα, δηλώνουν «σοκαρισμένοι από τις αποκαλύψεις του Documento για χρήση του spyware Predator εναντίον του Διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά και άλλων στελεχών μέσων ενημέρωσης» και ζητούν «μια σε βάθος και ανεξάρτητη έρευνα, ανεμπόδιστη από την κυβέρνηση» όπως τονίζουν.

«Παρανοϊκός ο Μητσοτάκης»

Την ίδια ώρα «παρανοϊκό» χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό με ανάρτηση που έκανε στο twitter η ευρωβουλευτής των Πρασίνων και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για κακόβουλα λογισμικά του Ευρωκοινοβουλίου Σάσκια Μπρικμόντ.

Η Βελγίδα ευρωβουλευτής, αναφέρει ότι «ο παρανοϊκός Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορήθηκε ότι έθεσε υπό παρακολούθηση άτομα που υποψιαζόταν ότι ήταν εναντίον του, συμπεριλαμβανομένου του επιτελείου του» και συμπληρώνει ότι «αυτό εξηγεί γιατί ο Μητσοτάκης δεν εμφανίστηκε ενώπιον της εθνικής ή της ευρωπαϊκής εξεταστικής επιτροπής», κάνοντας σαφή μνεία για την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από την PEGA.

Παράλληλα παραθέτει το δημοσίευμα του Politico το οποίο τόνιζε ότι «το σκάνδαλο υποκλοπών στην Ελλάδα γιγαντώνεται».

Related Posts