Ραγδαίες εξελίξεις: Συνελήφθη η Εύα Καϊλή για διαφθορά – Τι μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Εύας Καϊλή καθώς το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι η ευρωβουλευτής που αρχικώς προσήχθη στο πλαίσιο της έρευνας για τη μεγάλη υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ, συνελήφθη.

Συγκεκριμένα, το AFP γράφει ότι «η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Ελληνίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, μία από τις αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Η σύλληψη, σε σχέση με μια έρευνα για διαφθορά που εμπλέκει την διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ, έπεται της σύλληψης άλλων τεσσάρων υπόπτων νωρίτερα την Παρασκευή, είπε η πηγή.

Η Καϊλή είναι σύντροφος ενός εκ των τεσσάρων ατόμων που συνελήφθησαν νωρίτερα, καθώς κρατήθηκε για ανάκριση από την αστυνομία, πρόσθεσε η πηγή.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου ανακοίνωσε τις προηγούμενες συλλήψεις αφού ανακαλύφθηκαν 600.000 ευρώ σε μετρητά όταν η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές σε 16 διευθύνσεις στις Βρυξέλλες.

Οι εισαγγελείς δεν διευκρίνισαν την ταυτότητα των υπόπτων ούτε κατονόμασαν τη χώρα που εμπλέκεται, λέγοντας μόνο ότι επρόκειτο για κράτος του «Κόλπου».

Ωστόσο, μια πηγή κοντά στην υπόθεση επιβεβαίωσε δημοσιεύματα του Τύπου ότι επικεντρώθηκε σε ύποπτες απόπειρες του Κατάρ να διαφθείρει έναν Ιταλό Σοσιαλιστή που ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2004 έως το 2019».

Related Posts