«Πλημμύρισε» από τρακτέρ η πλατεία της Αγιάς – Συγκέντρωση και στον Τύρναβο

Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν την Κυριακή οι βιοπαλαιστές αγρότες που «πλημμυρίσαν» την πλατεία της Αγιάς Θεσσαλίας με τα τρακτέρ τους.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική που τους φορτώνει με το άγχος της επιβίωσης και τελικά πετάει πολλούς απ’ αυτούς εκτός παραγωγής, προωθώντας τη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια των επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Στον Τύρναβο

Στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου συγκεντρώθηκαν αγρότες με τα τρακτέρ τους, από χωριά της γύρω περιοχής, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για δυναμικές κινητοποιήσεις σήμερα, Κυριακή και τις επόμενες ημέρες.

Στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής αναφέρθηκε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας σε δήλωσή του, επισημαίνοντας την ενότητα και την αποφασιστικότητα των αγροτών στην πάλη για μείωση του κόστους παραγωγής.

Το πλαίσιο αιτημάτων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος περιλαμβάνει τα εξής:

— Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, λόγω απωλειών ξένων αγορών ή λόγω των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

— Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

— Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

— Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Πηγή: 902.gr

Related Posts