Πλεύρης: Προσβάλλει το ΣτΕ για να κρύψει το παιχνίδι με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Νέες προσβλητικές δηλώσεις για την Δικαιοσύνη έκανε την Τετάρτη μιλώντας στο Mega ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στην προσπάθειά του να κρύψει την μεθόδευση εις βάρος των ανεμβολίαστων υγειονομικών προκειμένου να επιδείξει κάποιου είδους «πυγμή». «Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι σεβαστή, την θεωρώ επικίνδυνη για την Δημόσια Υγεία», όπως είπε.

Η απόφαση του Γ΄ τμήματος του ΣτΕ που στέλνει στον κάλαθο των αχρήστων την παράταση του μέτρου της αναστολής εργασίας σε εργαζόμενους του ΕΣΥ, τονίζει ότι κατά τον χρόνο που δημοσιεύθηκε ο ν. 4917/2022 (31-3-2022) και εκδόθηκε η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση (14-4-2022) είχε παρέλθει χρονικό διάστημα 8 και πλέον μηνών από τη λήψη του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές υγείας, δηλαδή «διάστημα που λόγω της φύσεως του μέτρου και των συνεπειών του, υπερβαίνει προδήλως το εύλογο, χωρίς, ωστόσο, να έχει διενεργηθεί επαναξιολόγησή του, βάσει επίκαιρων, κατά τον χρόνο εκείνο, επιστημονικών και επιδημιολογικών στοιχείων, για την αξία, την αποτελεσματικότητα και τις συνέπειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και την πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας».

Πρακτικά, το ΣτΕ «καρφώνει» το υπουργείο Υγείας ότι δεν υποστήριξε με επαρκή στοιχεία την απόφασή του και ουσιαστικά γνώριζε ότι αυτή θα «πέσει» όταν ελεγχθεί στο συνταγματικό δικαστήριο, πριν τις εκλογές. Έτσι, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα γυρνούσαν στις θέσεις τους, μειώνοντας στο ελάχιστο το πολιτικό κόστος για τον υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας γνώριζε ήδη από το 2021 ότι η ΠΟΕΔΗΝ έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά του μέτρου, ωστόσο ο κ. Πλεύρης παρουσιάζει τον εαυτό του σχεδόν… αιφνιδιασμένο από την εξέλιξη και προαναγγέλλει τώρα κατάρτιση «πρωτοκόλλων» για την επιστροφή των υγειονομικών που ήταν σε αναστολή εργασίας.

Προσπαθώντας να κρύψει τα παραπάνω, ο κ. Πλεύρης χαρακτήρισε «παραφιλολογία» το αν το υπουργείο έδωσε επαρκή στοιχεία στο ΣτΕ. «Το υπουργείο πήγε στοιχεία συγκεκριμένα, που κατά την άποψή μας δικαιολογούσαν την παράταση του μέτρου -τότε, τον Μάρτιο- και μέχρι το τέλος του χρόνου. Ήταν στοιχεία που πρώτα από όλα έδειχναν τους θανάτους του τριμήνου Ιανουάριος-Μάρτιος, μέχρι το κρίσιμο σημείο που πήραμε τις αποφάσεις. Ενώ είχε εμβολιαστεί το 90% του πληθυσμού των άνω των 60 ετών, οι θάνατοι ήταν γύρω στους 3.300 σε ανεμβολίαστους και 2.700 σε εμβολιασμένους. Οι διασωληνώσεις 1.700 σε ανεμβολίαστους, 700 σε εμβολιασμένους. Πήγαμε μελέτες συγκεκριμένες που έδειχναν ότι έστω και σε μικρότερο βαθμό, όχι μόνο νοσεί ο ανεμβολίαστος περισσότερο από τον εμβολιασμένο, αλλά και μεταδίδει περισσότερο. Σειρά από άλλα θέματα κοινής λογικής, ότι περιμένουμε να δούμε τον χειμώνα, όταν αναπτύσσεται η λοίμωξη», όπως υποστήριξε.

Ο κ. Πλεύρης δεν έκανε καμία αναφορά σε νέα, επικαιροποιημένα στοιχεία, που θα εμπόδιζαν το ΣτΕ να επαναφέρει τους υγειονομικούς στην εργασία τους επειδή «δεν έχει διενεργηθεί επαναξιολόγηση». Παρόλα αυτά, μεταθέτει την δική του ευθύνη, την Δημόσια Υγεία, στους δικαστές, παριστάνοντας ότι είναι σε θέση αυτός να τους κρίνει…

Πηγή: avgi.gr

Related Posts