Πλειστηριασμοί: Κατέρρευσαν τα ψέματα των στελεχών της ΝΔ για την έξωση της Κολοβού

Ολοταχώς, ανέκρουσε πρύμναν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναφορικά με τα ψεύδη του και τη λασπολογία που εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα της, αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, με αφορμή την περίπτωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού.

Αρχικά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας την Τετάρτη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής δήλωσε: «Ανοίγω τη σχετική ιστοσελίδα, που είναι δημόσια πληροφορία, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παρά μόνο δημόσιες πληροφορίες σε αυτό το θέμα, και βλέπουμε: Ημερομηνία δημοσίευσης πλειστηριασμού, 20.03.2019, την 12η ώρα και 11 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα. Στις 20.03.2019 ποια κυβέρνηση υπήρχε; Θα μου θυμίσετε; Ποια κυβέρνηση ήταν που βγήκε το σπίτι της κυρίας αυτής στον πλειστηριασμό; Πρώτη κατοικία. Ποια κυβέρνηση υπήρχε; Με ποιανού νομοθεσία βγήκε στον πλειστηριασμό; Με ποιανού τη νομοθεσία βγήκε;»

Ωστόσο δεν πέρασαν 24ώρες και ο κ. Σκυλακάκης, μετά την αποκάλυψη του ψέματος ότι δήθεν το σπίτι της Ι. Κολοβού στα Άνω Ιλίσια βγήκε σε πλειστηριασμό επί ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν πίεσης στην Επιτροπή της τομεάρχη Οικονομικών Έ. Αχτσιόγλου και του Σ. Φάμελλου, αναγκάστηκε να τα μαζέψει, λέγοντας ότι μίλησε για ημερομηνία δημοσίευσης και όχι ότι έγινε ο πλειστηριασμός.

Ο ίδιος δίχως ίχνος ντροπής προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για ψέματα, ενώ ο αυτός ήταν που έλεγε ψέματα σχετικά με το τι είχε πει την προηγούμενη ημέρα.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών «και η κυβέρνηση των Πάτσηδων μάταια προσπαθούν να θολώσουν τα νερά» και συνεχίζουν: «Το 2022 που έγινε ο πλειστηριασμός ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί ΝΔ; Το 2022 που έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της χαμηλοσυνταξιούχου με αλυσοπρίονο ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί ΝΔ; Το 2022 που επιχείρησαν να τη βγάλουν σηκωτή μέσα από το σπίτι της ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί ΝΔ;»

Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν δε ότι «επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν εκτελέστηκαν πλειστηριασμοί α’ κατοικίας, διότι υπήρχε θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, υποχρέωση των funds σε κλήση για ευνοϊκή ρύθμιση στον οφειλέτη πριν από οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλαίσιο μη εκτέλεσης πλειστηριασμών, και πλαίσιο δικαστικών προσφύγων από νόμο Κατσέλη – Σταθάκη».

«Ο πλειστηριασμός του ακινήτου της κυρίας Κολοβού δεν έγινε στις 20/3/19 όπως ψευδώς είπε ο κ. Σκυλακάκης. Δεν έγινε ούτε καν τον Οκτώβρη του 2019, όπου ακόμη ίσχυε το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ολιγόμηνη παράταση που του είχε δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο πλειστηριασμός του εν λόγω ακινήτου εκτελέστηκε στις 16/3/2022, όπως επιβεβαιώνεται και από το e-auction.gr επί διακυβέρνησης ΝΔ, μετά την ψήφιση του πτωχευτικού νόμου του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ήρε κάθε προστασία της α’ κατοικίας και μετά την καταψήφιση τριών τροπολογιών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για διατήρηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας».

Καταλήγοντας, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «σε λίγο θα μας πουν ότι και ο κ. Πάτσης ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ».

Related Posts