Περίπου οι μισοί Ρεπουμπλικανοί δεν θα ψηφίσουν τον Τραμπ αν καταδικαστεί

Περίπου οι μισοί Ρεπουμπλικάνοι δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ αν καταδικαστεί, ένδειξη των συνεπειών που ενδέχεται να έχουν τα νομικά του προβλήματα στην εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2024, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε πριν την εμφάνιση του Τραμπ ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου χθες Πέμπτη το απόγευμα. Σε αυτή ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων ρωτήθηκαν αν θα ψηφίσουν τον πρώην πρόεδρο στις εκλογές του 2024 «αν καταδικαστεί για κακούργημα από σώμα ενόρκων». Το 45% των ερωτηθέντων απάντησε «όχι», ενώ περισσότερο από το 35% απάντησε «ναι».

Στην ερώτηση αν θα ψηφίσουν τον Τραμπ «αν εκτίει ποινή φυλάκισης», το 52% των Ρεπουμπλικανών απάντησε «όχι» και μόνο το 28% απάντησε καταφατικά.

Ο δισεκατομμυριούχος Ρεπουμπλικάνος επιμένει στην αθωότητά του και κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για «κυνήγι μαγισσών» με στόχο να πληγεί η προεκλογική του εκστρατεία.

Η νέα δημοσκόπηση έδειξε ότι μεγάλο μέρος των Ρεπουμπλικανών συμμερίζεται αυτή την άποψη: το 75% συμφώνησε με τη φράση ότι οι διώξεις εναντίον του Τραμπ είναι «πολιτικά υποκινούμενες» και μόλις το 20% διαφώνησε.

Περίπου τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων, το 66%, εκτίμησε ότι οι νέες διώξεις εναντίον του πρώην προέδρου για την απόπειρά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020 «δεν είναι πειστικές».

Στο μεταξύ η δημοτικότητα του Τραμπ παραμένει σταθερή, με το 47% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι θα τον ψηφίσει στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών , έναντι του 13% που θα επιλέξει τον ΝτεΣάντις.

Related Posts