Πατέρας Άλκη Καμπανού για την οπαδική βία: «Μάλλον το ποτήρι δεν έχει πάτο»

«Κάθε φορά λέμε ότι είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, αλλά μάλλον το ποτήρι δεν έχει πάτο», σχολιάζει δεικτικά ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, Άρης, αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στου Ρέντη έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό άνδρα των ΜΑΤ από ναυτική φωτοβολίδα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open και λίγο πριν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, ο πατέρας του 19χρονου Άλκη που δολοφονήθηκε στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 2022 από οπαδούς του ΠΑΟΚ, σημείωσε ότι «δυστυχώς ακούσαμε πολλές φορές τα ευχολόγια αυτά, να είναι τα τελευταία θύματα. Ο Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα, ο Μιχάλης (σ.σ.Κατσουρής)».

«Δυστυχώς τα φαινόμενα συνεχίζονται και με πιο άγριο τρόπο. Τα οπαδικά επεισόδια, δεν οφείλονται μόνο στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο βόλεϊ. Οποιοδήποτε άθλημα και να ήταν, ακόμη και μπάντμιντον, με τη μια ομάδα να είναι Ολυμπιακός και η άλλη Παναθηναϊκός, οι οπαδοί θα πλακώνονταν μεταξύ τους» τόνισε ο Άρης Καμπανός και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς δεν τηρήθηκαν τα μέτρα και φαίνονται εκ του αποτελέσματος, δεν χρειάζεται να το πω εγώ».

«Όπως είπε ο κ. Φλωρίδης, τα μέτρα υπάρχουν, οι νόμοι υπάρχουν, απλώς δεν τηρούνται, δεν κοιτάμε να εφαρμοστούν οι νόμοι. Συνέχεια βάζουμε κάποιες εξαιρέσεις και οι εξαιρέσεις αυτές μάλλον στο τέλος γίνονται ο νόμος» τόνισε ο Άρης Καμπανός.

Ο ίδιος καταλήγοντας σημείωσε ότι «φταίμε γενικά όλοι μας σε αυτό εδώ το φαινόμενο. Δεν πρέπει μόνο η πολιτεία να σκύψει πάνω σε αυτό το φαινόμενο, όχι μόνο τα σωματεία και οι πρόεδροι των σωματείων αλλά όλοι μας. Φταίνε και οι γονείς αυτών των παιδιών, που βλέπουν τα παιδιά τους να κάνουν τέτοιες βίαιες πράξεις και δεν πηγαίνουν να τα αγκαλιάσουν και να τους πουν “κάτι λάθος κάνετε”. Φταίμε όλοι σαν κοινωνία».

 

Related Posts