Παρακολουθούσαν και τον Τσίπρα με ειδικές συσκευές – Τι ρόλο έπαιξε το Predator στις εκλογές της ΝΔ;

Ο παρακρατικός μηχανισμός του Predator δρούσε και πριν από το 2019. Είχε βάλει στο στόχαστρο τον Αλέξη Τσίπρα αλλά έπαιξε ρόλο και τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το 2015.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», παρακολουθούσαν τον τότε πρωθυπουργό με ειδικές συσκευές. Όπως σημειώνεται, οι ολιγοήμερες διακοπές του Αλέξη Τσίπρα τον Αύγουστο του 2018 έγιναν γνωστές στη ΝΔ μέσω υποκλοπής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου που επικαλείται το δημοσίευμα, πριν την αναχώρηση του Αλέξη Τσίπρα στον απαραίτητο έλεγχο που γίνεται στο σκάφος σε αντίστοιχες περιπτώσεις από ειδική επίλεκτη ομάδα του Λιμενικού, κάποιοι φρόντισαν να τοποθετήσουν μηχανισμούς παρακολούθησης στο σκάφος, καταφέρνοντας έτσι να εξασφαλίσουν τον Αύγουστο του 2018 τόσο το στίγμα του όσο και τις επίμαχες φωτογραφίες που εν συνεχεία ανασύρθηκαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019.

«Άλλο ένα επεισόδιο που λαμβάνει χώρα επί της πρωθυπουργίας Τσίπρα έχει ημερομηνία την 30η Ιανουαρίου 2017. Πιο συγκεκριμένα, στις 27 Ιανουαρίου δεν επιστρέφει απευθείας στην Αθήνα αλλά πραγματοποιεί μια στάση στο Παρίσι για μία ημέρα, προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους του επενδυτικού οίκου Ρότσιλντ. Ήταν η περίοδος που η χώρα προετοιμαζόταν για έξοδο στις αγορές και η συνάντηση ήταν απαραίτητο να γίνει. Το πρωθυπουργικό περιβάλλον κράτησε τότε τη συνάντηση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο με κάποιο περίεργο τρόπο η ΝΔ γνώριζε πού βρίσκεται το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και στις 30 Ιανουαρίου διακινεί σενάρια πως ο Τσίπρας έκανε διακοπές στην Ντίσνεϊλαντ με την οικογένειά του, ενώ και πάλι τα μέσα ενημέρωσης που στήριζαν τη ΝΔ έστησαν έναν ολόκληρο χορό συνωμοσίας γύρω από αυτό» αναφέρει επίσης η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής η ΝΔ έπνεε τα μένεα κατά της εταιρείας η οποία είχε αναλάβει τη διεξαγωγή τους, ζητώντας μάλιστα ως αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη έγινε τον Δεκέμβριο του 2019 και τα περίεργα εδώ είναι δύο γεγονότα:

H ΝΔ δεν έφερε μάρτυρα στη διαδικασία

Οι ιθύνοντες της εταιρείας πέρασαν στην αντεπίθεση δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «αν είχαν αφήσει την εφαρμογή να δουλέψει, θα δούλευε. Σταμάτησε λόγω των καθυστερήσεων της ΝΔ» και πως δέχονταν απειλές κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο με «υψηλόβαθμα στελέχη» του κόμματος.

Τρία χρόνια μετά από τη δίκη όσο και αν ψάξει κανείς στο Διαδίκτυο δεν υπάρχει κάποιο δημοσίευμα με το αποτέλεσμά της. Η λογική λέει πως αν η Ν.Δ. είχε κερδίσει θα είχε κάνει σημαία τη νίκη της επειδή έστω και με αυτόν τον τρόπο δικαιώθηκε. Θα είχε ενδιαφέρον επίσης να γινόταν γνωστό αν επήλθε κάποιου είδους συμβιβασμός και ποιος ήταν αυτός.

Το θέμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι πως το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές από στελέχη της Ν.Δ. εκείνης της εποχής που μιλούν ξανά για «αλλοίωση αποτελέσματος» και για τη λειτουργία μηχανισμού που λειτούργησε προς όφελος του σημερινού προέδρου του κόμματος.

Όπως λέει στην «Εφ.Συν.» άτομο της παράταξης που έζησε από κοντά εκείνη την περίοδο τα γεγονότα: «Τη δεύτερη Κυριακή το φιάσκο συνεχίστηκε. Υπήρχαν άνθρωποι στις εφορευτικές που δεν είχαν ξαναδεί μπροστά τους υπολογιστή και κλήθηκαν να διαχειριστούν τη διαδικασία». Και προσθέτει με νόημα: «Τότε, στις εσωκομματικές, Δημητριάδης δεν υπήρχε. Υπήρχαν ωστόσο άνθρωποι στο πλευρό του Μητσοτάκη που απασχολούν σήμερα την επικαιρότητα. Κι ας λένε ότι τον έχουν δει μια φορά όλη κι όλη στη ζωή τους».

Related Posts