Παραιτήθηκε(;) ο Σμυρλής – Ξέπλυμα» για τη βρώμικη δουλειά του Predator λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ξέπλυμα για τη «βρώμικη δουλειά» που επιτέλεσε ο ίδιος στο σκάνδαλο των υποκλοπών και στην αγορά του Predator χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την παραίτηση του Γιάννη Σμυρλή από τη θέση του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Σμυρλής, παραιτήθηκε για να ενταχθεί «στον εκλογικό αγώνα για τη νέα μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας».

«Αφού έκανε τη βρώμικη δουλειά στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όπως αποκάλυψαν οι New York Times, και ενέκρινε το 2021 τις δύο άδειες εξαγωγής – εμπορίας του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στη Μαδαγασκάρη, ο Γιάννης Σμυρλής απομακρύνεται δήθεν γιατί επιστρατεύεται στον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου και υπογραμμίζει ότι «ως ο άνθρωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΥΠΕΞ επιχειρείται, εν μέσω εορτών, να «ξεπλυθεί» στην κολυμπήθρα του «προεκλογικού αγώνα» δια της παραίτησής του, ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορεί να εκλεγεί καν βουλευτής ως μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας».

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να μην υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και να δώσει εξηγήσεις τόσο για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, όσο και για αυτές με το Predator που δήθεν τόσο καιρό δεν γνώριζε ποιος το έχει, αλλά το εξήγαγε», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

Related Posts