Παππάς: Ο Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυσα τη Δικαιοσύνη, η δίωξή μου είναι πολιτική

Για πολιτική δίωξη έκανε λόγο στο ξεκίνημα της δίκης του στο ειδικό δικαστήριο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, σχετικά με χειρισμούς του στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016 ο Νίκος Παππάς.

Ο ίδιος ο οποίος δεν παρέστη στην πρώτη συνεδρίαση, με δήλωσή του που διαβάστηκε από τον συνήγορό του, τονίζει ότι «με τη δίκη που αρχίζει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυσα με πρωτοβουλία και ευθύνη του τη Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα.

Ο βασικός υπεύθυνος του θεσμικού ξεπεσμού της πατρίδας μας εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη. Σεβόμενος σε κάθε περίπτωση την ανεξαρτησία της δεν θα συμβάλλω σε αυτήν την εργαλειοποίηση.

Η δίωξή μου είναι πολιτική. Η στάση μου συνεπώς δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική», σημείωσε.

«Ως υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, συνέβαλα ώστε να μπει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, να εφαρμοστεί το Σύνταγμα, να μπει τέρμα στην ασυδοσία και για πρώτη φορά να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου. Αυτήν την αλήθεια, καμία δίωξη δεν μπορεί να την κρύψει», επεσήμανε με νόημα.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης τόνισε:«Η δημόσια διαδικασία στο ακροατήριο του Ειδικού Δικαστηρίου θα αποδομήσει και αποσαρθρώσει δημόσια την πολιτική μεθόδευση της ποινικής δίωξης του Νίκου Παππά και μάλιστα για ένα πλημμέλημα αρμοδιότητας Μονομελούς Πλημμελειοδικείου».

Παράλληλα οι συνήγοροι του Ν. Παππά ανέφεραν στο δικαστήριο, ότι ο εντολέας τους, δεν προτίθεται να υποβάλει ενστάσεις δικονομικής φύσεως επισημαίνοντας πως επιθυμεί να αθωωθεί επί της ουσίας.

Ο Νίκος Παππάς δήλωσε ως μάρτυρες υπεράσπισης τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Η κατάθεση του μάρτυρα Κυριάκου Τόμπρα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην επόμενη δικάσιμο, ώστε να είναι παρών και ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος είναι ο συνήγορος του Χρ. Καλογρίτσα. Ο τελευταίος κατηγορείται για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Η δίκη θα συνεχιστεί την προσεχή Τρίτη, 22 Νοεμβρίου.

Related Posts