Παππάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υπόλογη για τη δολοφονία του νεαρού από Κροάτες χούλιγκαν

«Η δολοφονία του νεαρού Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια μάς συγκλονίζει. Καταθέτουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του», σημειώνει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υπόλογη. Δεν μπορεί να μιλά μόνο για έναν ακόμα “κρίκο οπαδικής βίας”, όταν σε κάθε κρίση αποκαλύπτονται οι κρίκοι της δικής της ανικανότητας. Μια φάλαγγα χούλιγκαν, φορτωμένη με κάθε λογής όπλα και παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, διέσχισε όλη τη χώρα οδικώς, έφτασε στην Αττική, χρησιμοποίησε τα ΜΜΜ και έκανε απόβαση σε μια λαϊκή περιοχή, επιτιθέμενη με βία και προκαλώντας το χάος», αναφέρει ο κ. Παππάς και τονίζει πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει απαντήσεις:

«Ποια μέτρα είχε λάβει η Αστυνομία και ποιες εντολές είχαν δώσει Μητσοτάκης και Οικονόμου; Υπήρξαν προληπτικοί έλεγχοι κατά τη μετακίνησή τους; Τι έπραξαν όλες οι αστυνομικές διευθύνσεις τα όρια των οποίων διέσχισαν οι χούλιγκαν; Για ποιον λόγο ΕΛ.ΑΣ. και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέλεξαν τη διακριτική παρακολούθηση και γιατί άφησαν την επίθεση να εξελιχθεί; Υπήρχαν, τελικά, δυνάμεις της Αστυνομίας στο σημείο; Πόσα ακόμα θύματα θα θρηνήσουμε από τη στρατηγική Μητσοτάκη για “παρακολούθηση, αλλά όχι επέμβαση”;».

«Θεωρούμε δεδομένο ότι οι παραιτήσεις των αρμοδίων θα είναι ήδη έτοιμες και θα γίνουν αποδεκτές. Μετά από πολλαπλά ανάλογα περιστατικά κανένα αίσθημα ασφάλειας δεν υπάρχει, πλέον, για τους πολίτες. Ούτε στον αθλητισμό ούτε πουθενά», υπογραμμίζει ο ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Είμαστε στον 5ο χρόνο διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Καμία δικαιολογία δεν γίνεται πιστευτή και ανεκτή».

Related Posts