Πανικόβλητος ο Μητσοτάκης – Δικαιολογίες για υποκλοπές και ακρίβεια

Με ανακρίβειες και φτηνές δικαιολογίες, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να βγει από το κάδρο ευθυνών αναφορικά με το σκάνδαλο υποκλοπών.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, είπε ότι οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento είναι χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, και χωρίς καμία σύνδεση με τον ίδιο.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε συκοφάντη τον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη και πως πίσω από αυτόν κρύβεται ο Τσίπρας.

Συνεχίζοντας τα αστεία, είπε πως «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να εξιχνιάσουμε την υπόθεση, όμως δεν είναι μια εύκολη υπόθεση η διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών».

Πάντως, παραδέχτηκε πως υπάρχει θέμα με παράνομα λογισμικά. Ωστόσο, φρόντισε να προσθέσει ότι το πρόβλημα το έχει όλη η Ευρώπη. «Εντοπίζεται μια αδυναμία, η οποία έχει ευρωπαϊκή διάσταση», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Έκκληση σε Τσίπρα για πρόταση δυσπιστίας

Ο κ. Μητσοτάκης, έφτασε στο σημείο να κάνει έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, μήπως μπορέσει να συσπειρώσει –έστω και για επικοινωνιακούς λόγους- την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Για τον Πάτση, είπε ότι η επιλογή του, ήταν αστοχία

Για το «πόθεν έσχες»… έστριψε δια του αρραβώνος κάνοντας λόγο πάλι για «θεσμικές πρωτοβουλίες».

Για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, του φταίει ο Πούτιν, ρίχνοντας την ευθύνη στο ουκρανικό και σε εξωγενείς παράγοντες.

Για το «καλάθι του νοικοκυριού» ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως είναι μια πρωτοβουλία που «φαίνεται να αποδίδει».

Για τα ελληνοτουρκικά, είπε ότι απαντά στον αναθεωρητισμό του Ερντογάν, αλλά για τα 12 μίλια, μαζεύτηκε και είπε ότι όταν και όπου κρίνουμε θα το πράξουμε.

Για το φυσικό αέριο είπε ότι πολύ σύντομα, σε μία – δύο ημέρες, ξεκινούν σεισμικές έρευνες για την εξόρυξη φυσικού αερίου στα δύο οικόπεδα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης από την exxon mobil, κάτι, που θα συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μετωπική σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών. «Τα άκουσα και εγώ αυτά, για εγκληματική οργάνωση, κατά τον εκπρόσωπο της ομάδος, στο ποδόσφαιρο τα τελευταία τρία χρόνια εις βάρος του Ολυμπιακού. Είμαι Ολυμπιακός προσωπικά. Άρα, το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά».

 

Related Posts