Site icon grafoyme.gr

Πέθανε το 2,5 ετών κοριτσάκι που νοσηλευόταν με κορονοϊό

Κατέληξε στις 3:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (29/12) το 2,5 ετών κοριτσάκι που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στην εντατική, μετά από σοβαρές επιπλοκές στην υγεία της λόγω κορονοϊού.

Το κοριτσάκι νοσηλεόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» και η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς είχε δημιουργηθεί σοβαρή φλεγμονή στο κρανίο της.

Ο πατέρας του παιδιού, είχε δηλώσει πριν από μερικές μέρες ότι οι γιατροί έδιναν στο κοριτσάκι 1% πιθανότητες να καταφέρει να κρατηθεί στην ζωή, καθώς οι επιπλοκές από τον κορονοϊό, διέλυαν σταδιακά το νευρικό και άλλα συστήματα του οργανισμού της.

Το παιδί από τον κορονοϊό, έχει μαζέψει υγρό στο κρανίο. Η φλεγμονή δεν είναι στο δεξί ή στο αριστερό ημισφαίριο, αλλά είναι στον κεντρικό άξονα του κρανίου και δεν μπορούν οι γιατροί να κάνουν κάτι για αυτό. Παραλύει το νευρικό σύστημα του παιδιού σιγά – σιγά. Το παιδί είναι δυνατό, αντέχει η καρδούλα του”, είχε πει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά το κοριτσάκι είχε μεταφερθεί, σε σοβαρή κατάσταση, στο Νοσοκομείο Κορίνθου όπου διασωληνώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων, στην Αθήνα.

Για τα αίτια του θανάτου του αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Related Posts

Exit mobile version