Πάτρα: Ξεκίνησε το καρναβάλι – «Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, χρειαζόμαστε ανάταση και δύναμη», δήλωσε ο Πελετίδης

Με φαντασμαγορικό τρόπο ξεκίνησε σήμερα το βράδυ και επίσημα το “Πατρινό Καρναβάλι”, «μετά από τρία χρόνια πανδημίας και αποκλεισμού των εκδηλώσεων» όπως σημείωσε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, παρουσία πλήθους κόσμου στην Πλατεία Γεωργίου παρά την κακοκαιρία που προηγήθηκε.

Ο κ. Πελετίδης κηρύσσοντας την έναρξη του “Πατρινού Καρναβαλιού” ανέφερε ότι «μέσα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, χρειαζόμαστε ανάταση και δύναμη», τονίζοντας παράλληλα ότι «το “Πατρινό Καρναβάλι” έρχεται να μας συνδράμει, γιατί είναι μια αυθεντική λαϊκή γιορτή, που χαρακτηρίζεται από τη μαζική συμμετοχή, τη δημιουργικότητα, τη σαρκαστική και αυτοσαρκαστική διάθεση. Μας δίνει την ώθηση να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές δυσκολίες».

Ο δήμαρχος υπογράμμισε τη συμβολή της νεολαίας της πόλης «που χάρη στην έμπνευση, τη φαντασία, τη ζωντάνια, το κέφι, την ευρηματικότητα, το σατιρικό και ανατρεπτικό πνεύμα, τη συμμετοχή, εμπλουτίζει και ανανεώνει συνεχώς τις εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά και δημιουργικά» και προσέθεσε ότι «αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά και σφραγίζουν ανεξίτηλα το “Καρναβάλι της Πάτρας”».

Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ οι σοκαλοτορίχτες τήρησαν το έθιμο του καρναβαλιού και έριξαν σοκολάτες προς τον κόσμο που παρακολουθούσε την τελετή. Κατόπιν, ξεκίνησε η υπαίθρια γιορτή δίνοντας το χαρακτηριστικό καρναβαλικό χρώμα στην πρώτη νύχτα του πατρινού καρναβαλιού.

Related Posts