Ο Τασούλας «έθαψε» επιστολή του Ράμμου με στοιχεία για τις άρσεις απορρήτου

Μπούμερανγκ γύρισε για τον Κώστα Τασούλα η γνωμοδότηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ενημέρωση που ζητούσε ο Χρήστος Ράμμος καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ είχε στείλει επιστολή ήδη από τον Αύγουστο του 2022.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή με ημερομηνία 30 Αυγούστου του 2022, ο Χρήστος Ράμμος δήλωνε ότι «είμαι στη διάθεσή σας, τόσο στη δική σας όσο και όλων των προέδρων και αρχηγών των κομμάτων» για να «σας παράσχω την οποιαδήποτε συμπληρωματική ενημέρωση και διευκρίνηση θα θέλατε». Μάλιστα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ παρέθετε στοιχεία σχετικά με τις άρσεις απορρήτου που έγιναν από την ΕΥΠ το πρώτο 7μηνο. «Σας αποστέλλουμε συνημμένα πίνακα στον οποίο εμφαίνονται συγκεντρωτικά ο αριθμός των βουλευμάτων και των διατάξεων με τα οποία ήρθε το απόρρητο επικοινωνίας κατά το τρέχον έτος 2022 από την 1/1/2022 έως και την 26/8/2022» έγραφε ο Χρήστος Ράμμος.

Ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες παραδέχτηκε ότι από τον Αύγουστο και μετά η ΑΔΑΕ επέλεξε να στέλνει σχεδόν κάθε μήνα στη Βουλή ενημερωτικά έγγραφα. Πρόκειται δηλαδή για την περίοδο που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών στην πλήρη του διάσταση, με τις παραιτήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Σχετικά με τον τον τρόπο ενημέρωσης της Βουλής, το Επιστημονικό Συμβούλιο λέει ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ όφειλε να στείλει επιστολή μόνο στον Κώστα Τασούλα, ο οποίος θα ενημέρωνε σχετικά τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ο Χρήστος Ράμμος όπως φαίνεται είχε στείλει επιστολή, αλλά ο Κώστας Τασούλας δεν ήθελε να ενημερωθεί.

 

Related Posts